woensdag 22 september 2021

Plantenbakken & Zo

Wij hebben achterin de tuin een grote vaste Cortenstalen plantenbak. Met de komst van deze grote olijfbomen in het voorjaar werd de tuin al een stuk gezelliger. Nu in het najaar mag ik daar de ‘finishing touch’ aan geven. Van Plantenbakken & Zo ontving ik twee grote, op maat gemaakte, Cortenstalen plantenbakken. Wat een aanwinst voor onze achtertuin! Doordat het Cortenstaal terugkomt op verschillende plekken, in verschillende hoogtes, geeft het zoveel diepte en sfeer aan de tuin. Ik had het wel bedacht, maar toch niet verwacht, dat deze plantenbakken zoveel verschil zouden maken.

Hovenier uit de Betuwe

Plantenbakken & Zo is de webwinkel van een ondernemende hovenier uit de Betuwe. Naast het bedrijf, Bert van de Pol Hoveniers, werd de webshop Plantenbakken & Zo in het leven geroepen. Een ideale combinatie. Zo kun je naast advies over de keuze voor een plantenbak of advies over het inpoten van een plantenbak ook meteen een plantenbak online bestellen en wordt deze binnen een paar dagen thuisbezorgd. De service is top, kan ik uit ervaring vertellen.

Cortenstaal

Cortenstaal is een stoer materiaal, met een natuurlijke kleur en een tijdloze uitstraling. Deze plantenbakken worden gemaakt van 2 mm dik Cortenstaal en rechtstreeks van de fabrikant binnen een week bij jou thuisbezorgd. De beschermende roest laag, die ontstaat door de invloed van het weer, vind ik prachtig. Wanneer jij liever gaat voor een ander materiaal kun je ook terecht bij Plantenbakken & Zo. Je vindt in de webshop namelijk allerlei verschillende type plantenbakken.

Herfst in ons stadstuintje. Heerlijk vind ik het. Ik schreef het al eerder, maar ik zeg het nog maar eens. Ik ben dol op de seizoenen! Hoewel ons tuintje niet zo groot is, probeer ik er toch voor te zorgen dat er elk seizoen iets bloeit. Op het moment zijn dat onder andere de Lampionnenplantjes en Sedum of ook wel bekend als roze hemelsleutel.

Je ziet het herfstsfeertje op de foto’s. Het licht verandert, de lucht is anders. Toch hebben we vandaag nog heerlijk kunnen genieten van een prachtige nazomerdag. Ideaal om nog eens met de beentjes omhoog in de tuin te gaan zitten of om er lekker een beetje te rommelen. Snoeien, wat onkruid weghalen en een beetje schoffelen.

De sneeuwklokjes (bloembolletjes) liggen al klaar om de grond in te gaan, maar daar ben ik vandaag nog niet aan toegekomen. Ik heb namelijk ook heerlijk zitten genieten van het fijne weer en de prachtige Cortenstalen plantenbakken van Plantenbakken & Zo, die onze tuin rijker is geworden. Sfeertje, hè?!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Plantenbakken & Zo. 

Laat een reactie achter