maandag 07 juni 2021

Olijfbomen van Bomenbezorgd.nl

Vandaag kan ik eindelijk het blog delen over onze Olijfbomen van Bomenbezorgd.nl. Je herkent deze twee prachtige Olijfbomen misschien al door mijn stories op Instagram. Begin mei liet ik zien hoe ze bij ons bezorgd werden. Bij Bomenbezorgd.nl wordt je bestelling gratis bij je thuisbezorgd door de eigen bezorgdienst van Bomenbezorgd.nl. Netjes van de kar af en gelijk op de goede plek in onze achtertuin gezet. Super fijn! Dat scheelt een hoop gesleep met deze twee zware bomen.

Afgelopen jaar maakten we een plan voor onze achtertuin. De basis was goed. De aankleding kon nog wel wat aandacht gebruiken. Met de komst van onze nieuwe bamboo loungeset kon ik ook deze hoek in de tuin gezellig gaan maken. We hebben hier bewust geen vaste borders gemaakt. Zodat hier hoogzomer ook een zwembadje voor onze dochter kan staan. Wel wilde ik op deze plek graag wat groen. Zo staken we een klein stukje uit het kunstgras om een blauwe regen te kunnen poten. Het is de bedoeling dat de blauwe regen straks helemaal langs de zwarte schutting gaat groeien. Als je goed kijkt zie je de staalkabel daarvoor al bevestigd. Ook was het een grote wens van mij om hier twee grote Olijfbomen neer te zetten.

Altijd een geschikte boom, haag of plant

In mijn zoektocht naar mooie en betaalbare Olijfbomen kwam ik bij Bomenbezorgd.nl terecht. Bij Bomenbezorgd.nl vind je altijd een geschikte boom, haag of plant. Het assortiment is ruim en de keuze is groot. Denk maar aan Vormbomen, Fruitbomen, Leibomen, Bloesembomen of Laan en Sierbomen. In de webshop vind je het allemaal. Ik keek bij de Mediterrane bomen en koos voor de Olijfboom ofwel Olea Europea.

Deze Olijfboom is goed geschikt voor het Nederlandse klimaat en matig winterhard. Wanneer het zo hard sneeuwt en vriest als afgelopen winter, moet je de boom natuurlijk wel extra beschermen of (als dat kan) binnen zetten. Zo overwinterde onze kleine Olijfboom afgelopen winter al een paar weken in de garage en dat ging prima! Het is belangrijk dat een Olijfboom op een beschutte plek staat en dat is bij ons zeker het geval. Dit is niet voor niets een favoriet plekje om te zitten.

Sfeer aan de tuin

Wist jij dat de Olijfboom één van de oudste bomen ter wereld is? En symbool staat voor trouw, liefde en vrede? De Olijfboom vervangt één keer in de drie jaar het blad. Een Olijfboom als deze is 250 tot 300 cm hoog en heeft een stamomtrek van 40 tot 60 cm. Prachtig vind ik de grillige vorm van de stam. Dat maakt de Olijfboom ook zo karakteristiek en geeft veel sfeer aan de tuin.

Bij Bomenbezorgd.nl vindt je de Olijfboom in allerlei verschillende vormen en maten. Zo is er voor elk wat wils! Toen de bomen eenmaal in de tuin stonden bedacht ik me pas, dat we natuurlijk ook wat met de pot moesten. De grote grijze, plastic kuipen zijn niet echt een sieraad voor de tuin. Dit loste ik low budget op door een rol rietmat te kopen, die ook wel als balkonscherm gebruikt worden. Deze knip je makkelijk op maat en hebben wij simpel bevestigd met een stuk ijzerdraad om te pot. Kleine moeite, met een groot effect en perfect passend bij de sfeer van onze tuin.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bomenbezorgd.nl. Een samenwerking waar ik heel trots op ben!

Laat een reactie achter