donderdag 07 juni 2018

Een kijkje in onze achtertuin

Dit is de kant van onze achtertuin, die ik nog niet eerder deelde op het blog. De hoogste tijd dus voor weer een kijkje in onze achtertuin, waarbij je ook deze kant eens kunt bekijken! Je kunt je toch niet voorstellen, dat dit vorige maand nog een vergrijsde (plus groene aanslag) schutting was? Met een plantenbak, waar een paar verdane struiken in stonden en verder gevuld met stoeptegels. Ons terras bestaat voornamelijk uit gekleurde ‘koppelstones’. Ze lagen er al toen wij het huis kochten, bijna tien jaar geleden. Inmiddels is het terras behoorlijk verzakt en ben ik ook flink uitgekeken op de steensoort. Nieuwe bestrating moet echter nog even wachten tot dit najaar of volgend voorjaar. Vandaar dat ik eerder al een blog schreef over dit grote buitenkleed wat onze tuin nu siert. Helemaal geen straf dus om een stuk terras in te leveren voor kunstgras en zo een plek te creëren, waar onze dochter heerlijk kan spelen. Terwijl ik dit schrijf ligt ze trouwens uitgeteld haar middag dut te doen, na een ochtend waterpret op het zojuist beschreven gras!

Tuin update

Er is hard gewerkt in onze tuin. Als je het leuk vindt, klik dan eens door naar mijn Instagram account. Onder mijn profiel staat een kopje ‘tuin update’. Daar zie je hoe onze tuin stap voor stap werd, tot wat het nu is. De schutting is zwart gebeitst en er is een stoere houten pergola gezet, waar deze schommel van Done by deer nu makkelijk aan bevestigd kan worden. Ook hebben we een groot schaduwdoek opgehangen.

Vervolgens kon ik los gaan met de aankleding van de tuin. We hebben een plantenbak ingeleverd en om toch voldoende (echt) groen in de tuin te behouden, ging ik enthousiast aan de slag. Op onze oude gymbank vulde ik een paar potten, een oude pallet mocht aan de schutting en de vijgenboom verpote ik in een grotere pot. Kan ‘ie weer lekker verder groeien! Om het af te maken hing ik nog een grote rieten mand aan de wand. Inmiddels hangt nummer twee er trouwens, nog een slag groter, schuin onder.

Een oude pallet

Misschien herken je deze pallet nog wel. Ooit (september 2013) mochten we met ons huis als binnenkijker in de vtwonen staan! In die uitgebreide reportage hing de pallet op mijn werkkamer aan de muur, gevuld met verfpotten en kwasten. Op het moment dat de werkkamer een babykamer werd, verhuisde de pallet naar de schuur. Ik had toen al het idee om ‘m aan de schutting op te hangen, gevuld met plantjes. Dat idee bleef een aantal jaren in de lucht hangen en nu met onze mooie zwart gebeitste schutting hebben we de pallet weer tevoorschijn gehaald.

Je maakt ‘m trouwens heel makkelijk zelf. Je hoeft alleen drie planken op maat (te laten) zagen en onder de steunen te timmeren of schroeven. Ik legde vervolgens worteldoek in de ontstane bakken. Dit om de grond bij elkaar te houden. Zo voorkom je dat je met water geven de aarde wegspoelt. Ook kunnen de plantjes makkelijk afwateren. Met dicht zeil in de bakken houden de planten al snel natte voeten. Ik koos kleine plantjes als o.a. lavendel, Oost-Indische kers en klimop en zette deze kriskras door elkaar in de pallet. Een oude pallet gevuld met groen aan onze schutting: ik word er blij van!

Op de foto’s zie je een groene plantenstandaard, die spotte ik een tijdje terug bij Meutt. Een heerlijk adresje voor vintage woonaccessoires en meubels. In de vintage standaard hangt nu een terracotta pot gevuld met een aardbeienplant. Een groot succes! Julie kan het rood worden van de aardbeitjes goed bekijken en bijhouden en de plant vind het heerlijk om ‘hang’ ruimte te hebben. Groeit als een malle! En geeft als kers op de taart ook nog eens heerlijke grote rode zoete aardbeien. 

6 Antwoorden

  1. Wow, wat een fijne sfeer! De lange bank en pallet & kist op je fiets en al het groen. Helemaal mooi! Je mooie mand aan de wand en dan net dat leuke lampje van Fatboy op tafel. Toptuin! Veel plezier erin!

  2. Lisanne, het ziet er prachtig uit en ik doe zeker inspiratie op! 1 vraag, waar zijn de kliko’s?

    • Lisanne van de Klift

      Hoi Géa! Wij hebben de kliko’s in de schuur staan. Super leuk om te lezen, dat je inspiratie op doet! X

  3. Wat een fijne en mooie plek om te zijn.. Ik vind het leuk dat het er meer uit ziet als een toevoeging tot je woonkamer, dan op een tuin. Ik ben opgegroeid met een tuin waar niets aan werd gedaan, alleen onkruid en gras. Dus ik vind het altijd leuk om te zien hoe andere mensen hun tuin in richten. Ik vind je kleedje en je open haard helemaal te gek. https://www.onlineparketshop.nl/

Laat een reactie achter