zondag 29 april 2018

Een buitenkleed voor de achtertuin

Is het nog maar een week geleden? Dat we konden genieten van de zon en heerlijk veel buiten waren? Vandaag is het grijs en kil en nat, maar wanneer ik naar buiten kijk word ik toch heel erg blij. Twee weken geleden begonnen we aan ons plannetje voor de achtertuin. Hoewel het nog niet helemaal af is, zijn we al heel erg tevreden. Een plantenbak (en een stuk bestrating) heeft plaatsgemaakt voor een stuk kunstgras, de verweerde (en groen geworden) schutting is zwart gebeitst en we hebben een nieuw buitenkleed voor de achtertuin.

Mooi en groot en praktisch en betaalbaar

Dit hoekje kennen jullie misschien al wel. Ik liet het al eerder zien in het blog over onze tuinstoelen en tuintafel. De grootste veranderingen hebben plaatsgevonden aan de andere kant van de tuin. Dat laat ik snel zien, want daar zit ook een hele toffe winactie aan verbonden. Vandaag wil ik vooral het nieuwe buitenkleed van Volero met jullie delen. Eerlijk gezegd ben ik al bijna twee jaar op zoek naar een mooi en groot en praktisch en betaalbaar buitenkleed. Volgens mij heb ik ‘m nu gevonden!

De meeste buitenkleden zijn te klein voor onze achtertuin. Ik wilde graag een groot formaat, zodat het kleed een groot deel van het terras zou bedekken. Ons terras bestaat uit gekleurde ‘koppelstones’ en die vind ik niet zo mooi. Volgend jaar willen we gaan voor nieuwe bestrating, het terras is hier en daar ook flink verzakt, maar dit jaar moeten we het er nog eventjes mee doen. Dit extra grote vloerkleed van 200 cm bij 290 cm bedekt een groot deel van de steentjes. Ik was hier al een tijd naar op zoek, maar de meeste buitenkleden hebben een formaat van 160 cm bij 230 cm. Bij Volero vond ik eindelijk een groot assortiment aan mooie buitenkleden in verschillende formaten.

Buitenkleed Twin Lines

Ik koos voor het buitenkleed Twin Lines. Aan beide kanten van het kleed zit het patroon. Ik legde de beige kant boven met groene lijnen, omdat dit lekker fris staat bij de tuinset. Je kunt het kleed ook omdraaien en de groene kant met beige lijnen boven leggen. Het kleed is gemaakt van honderd procent polypropyleen, wat zacht en makkelijk schoon te maken is. Ik vond het moeilijk om een keuze te maken, want ik had mijn oog ook laten vallen op een mooi rond vloerkleed of een stoer zwart wit exemplaar. Uiteindelijk ging ik voor dit patroon en dat is een hele goede keuze gebleken!

Stiekem denk ik er over om het kleed ook eens binnen te proberen. Gewoon, omdat ik ‘m zo mooi vind. Wie weet doe ik dat nog wel eens. Maar ik denk dat we er vooral buiten van gaan genieten, want met dit kleed is onze tuin wel echt af.

Fijne zondag!

De vrolijke mok dit je op de foto’s ziet staan komt bij Studio Inktvis vandaan. Ze zijn verkrijgbaar met de grappigste teksten en in de mooiste prints. Leuk om je visite mee te verrassen of om als cadeautje weg te geven.

2 Antwoorden

  1. Heel erg mooi! 👌🏼😃

  2. Ik sta altijd versteld van je achtertuin! Wat cool dat je een kleed kan neerzetten voor buiten in de tuin! Ik wist zelf niet dat er zoiets bestond. Leuk om wat nieuws te ontdekken. Ik vraag me af hoe dat gaat met regen en wind etc.. en bladeren die los liggen op de vloer. Maar ben zeker benieuwd! Het staat in ieder geval heel mooi. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/balterio/tradition-quattro/

Laat een reactie achter