zondag 06 september 2015

Travel | Kopenhagen

Travel Lisanne van de Klift Kopenhagen

Wat is Kopenhagen een leuke stad! Het bruist, het beweegt, het leeft. We hebben deze zomer de steden Stockholm en Kopenhagen bezocht, in dit blogbericht schreef ik al over onze reis door Zweden en Denemarken. Persoonlijk vind ik Stockholm mooier, maar Kopenhagen leuker. Wanneer je een dagje of beter nog een paar dagen naar Kopenhagen gaat is het een aanrader om een fiets te huren. Wij hebben in twee hotels gezeten en in beide hotels konden we fietsen bij de receptie huren. De stad is echt te groot om lopend te verkennen, maar de fiets is hier een ideaal vervoersmiddel. Kopenhagen is heel fiets vriendelijk. Natuurlijk blijft het een grote stad en moet je echt wel uitkijken waar je rijdt, maar er zijn overal speciale fietspaden en zelfs stoplichten voor het fietsverkeer. Ook mag je (buiten spitstijden) zonder extra kosten met je fiets met de metro reizen.

Travel Kopenhagen Lisanne van de Klift

Kopenhagen blogger Lisanne van de Klift Travel

Wij waren twee dagen in Kopenhagen, maar hadden er makkelijk nog twee kunnen doorbrengen. Er is zoveel te zien, te doen en te bekijken. Samen met onze 100% Kopenhagen gids en heel veel tips via bloggers en instagram gingen wij op pad.

Ons eerste hotel lag in de wijk Vesterbro. Deze wijk ligt tegen het centrum aan. In de wijk vind je het pretpark Tivoli en allerlei hippe winkeltjes. Ik had een lijstje gemaakt van de winkels die ik graag wilde bekijken. Met de plattegrond uit de 100% Kopenhagen gids (een plattegrond is wel een must) stapten we op de fiets.

Deze winkels bezochten wij in Vesterbro: Shop DORA, Designers Zoo (aanrader voor keramiek liefhebbers), Bolia, Playtype en Birkholm Copenhagen.

Waar we niet zijn geweest, maar die wel op mijn lijstje stonden: Moss Copenhagen (kleding), Granola (voor een lunch of drankje), Mumuland en No.40 Copenhagen.

Lisanne van de Klift Travel Kopenhagen

Vervolgens fietsten we door naar het centrum, waar we door de winkelstraat Stroget wandelden.

Hier bezochten we: Hay, Notre Dame, Sostrene Grenes, Retro Villa, Royal Copenhagen en Illums Bolighus. Ook gingen we naar Royal Smushi, een café waar je tot 19.00 uur kunt lunchen. Wij kwamen er helaas te laat aan, maar wat een leuke plek om alleen al even een blik naar binnen te werpen.

Waar we niet geweest zijn en waar ik bij een volgend bezoek graag heen wil: Mant, Plint, &Other Stories, Magazin, Stilleben, Marimekko en Liebe.

Travel Kopenhagen blogger Lisanne van de Klift

Travel door Lisanne van de Klift Kopenhagen

Als je in Kopenhagen bent, moet je echt even in het Hay House geweest zijn. Wat een mooi gebouw, een prachtige showroom en fijn uitzicht over het plein heb je daar. Ik ben er twee keer geweest. De tweede dag was ik met het team van fonQ en mochten we ook even achter de schermen kijken. Daar werden de producten van komend najaar aan ons gepresenteerd. De goudkleurige wandkandelaars Lup werden aangekondigd als de must have voor komend seizoen. Ook de zandlopers in verschillende kleuren vond ik erg leuk.

Travel Lisanne van de Klift in Kopenhagen

Travel blogger Lisanne van de Klift Kopenhagen

Kopenhagen Travel Lisanne van de Klift

In de winkel Designers Zoo (in de wijk Vesterbro) waren we getipt, dat er dat weekend ook een grote Craft markt in het centrum plaats zou vinden. Daar fietsten we langs om gezellig langs allerlei kraampjes met de mooiste handwerk producten te lopen.

Naast alle winkels hebben we natuurlijk ook wat cultuur gesnoven. We slenterden door Nyhavn, bekeken het beeld van de zeemeermin en de Marmorkirken en fietsten langs andere prachtige gebouwen en paleizen. Voor het bezoeken van de toeristische trekpleisters gebruikten we de tips en routes uit het 100% Kopenhagen gidsje.

De botanische tuin van Kopenhagen en de Rundetaarn schijnen ook aanraders te zijn. Je voelt ‘m al aankomen. Daar wil ik graag nog eens heen en zijn we deze dagen helaas niet aan toegekomen.

Lisanne van de Klift blogger Travel Kopenhagen

Travel Kopenhagen door Lisanne van de Klift

Lisanne van de Klift blog Travel Kopenhagen

Tot slot ben ik in Kopenhagen ook in de showroom van Muuto geweest. Deze showroom is helaas niet toegankelijk voor het winkelend publiek. Ik mocht er samen met fonQ rondkijken. We zagen verschillende nieuwe producten voor dit najaar en sloten de dag op het dakterras van de showroom af met een drankje.

Kopenhagen Travel blogger Lisanne van de Klift

Misschien proef je wel uit mijn verhaal, dat wij eigenlijk nog lang niet uitgekeken zijn in Kopenhagen en dat we ontzettend hebben genoten. Wanneer je naar deze stad gaat zou ik je aanraden om een lijstje te maken met winkels en bezienswaardigheden waar je graag heen wilt. Er is zoveel te doen en te bekijken, dat enige voorbereiding wel handig is. Wij doen dat eigenlijk nooit en duiken vaak zomaar een stad is. Waar een hop on hop off bus dan uitkomst biedt en met veel hop offen kom je vaak ook op de leukste plekjes. Maar deze keer had ik al zoveel over Kopenhagen gehoord, dat ik vooraf toch maar wat tips ging verzamelen. Zo hadden wij twee dagen waarin we cultureel verantwoorde plekken bezochten, allerlei leuke interieurwinkeltjes bezochten en ook nog tijd hadden om echt de sfeer van de stad te ervaren.

3 Antwoorden

 1. Hallo Lisanne
  Met belangstelling heb ik je verhaal over Kopenhagen gelezen.
  Mijn vraag is wat maakte bij jouw Stockholm mooier dan Kopenhagen?
  Hoeveel dagen heb je nodig om een goed beeld van Stockholm te krijgen?
  Wij willen er as juni naar toe .
  Verneem gaarne hoeveel dagen je ons adviseert om stockholm te zien.
  In afwachting van jouw antwoord,verblijf ik met vriendelijke groeten

  Hoogachtend

  Theo Zwarthoed

  • Lisanne van de Klift

   Hoi Theo, Stockholm vind ik een designstad met historie. Kopenhagen is vooral design en heel bruisend. Dat was voor mij het grote verschil. In drie dagen krijg je al een goed beeld van Kopenhagen, voor Stockholm zou ik er wel vijf uittrekken. Zoveel te doen en te zien! Veel plezier! Groetjes Lisanne

 2. Hoi Lisanne!
  Bedankt voor je mening en informatie, echt leuk om je enthousiasme te lezen. Het maakt het heel aantrekkelijk :)
  Mooie website trouwens, inspirerend!
  Veel plezier met je toekomstige reizen ;)
  Groetjes,
  Valentina
  Uit Dubai

Laat een reactie achter