maandag 13 mei 2019

Spelenderwijs leren tellen

Spelenderwijs leren tellen mèt prachtig speelgoed. Daar wordt een mama hart heel erg blij van. Dat ik fan ben van Lilliputiens is geen geheim. Ik mocht samen met Julie al een paar keer eerder speelgoed uitproberen van dit mooie Belgische merk. Zo is pop Louise bijvoorbeeld nog steeds één van haar favorieten. Deze keer gingen we voor een prachtig telpaneel.

Het telpaneel

Het telpaneel van Lilliputiens is gemaakt om je kindje kennis te laten maken met cijfers op een leuke visuele manier. Onze dochter kan al lang tellen tot tien, maar ze vindt het lastig om het ‘uit het hoofd’ geleerde rijtje ook echt toe te passen. Zo telt ze dan ineens getallen dubbel of slaat ze over. Met deze mooie geïllustreerde kaartjes van ‘Ik leer tellen’ kunnen we nu fijn oefenen. De kaartjes vertellen een verhaal van Alices verjaardag. Al spelend wijs ik Juul bijvoorbeeld de negen aan en vertel ik haar dat er negen ballonnen zijn en dat dit het cijfer negen is. Of ik vraag haar of er vijf geitjes (van de zeven) buiten komen spelen. We eten twee taartjes en er vliegen drie vogels naar buiten. Dit telpaneel maakt van tellen en spelen (het prikkelt de fantasie) een heus feestje!

Naast de hoge educatieve waarde en het stimuleren van creativiteit en fantasie is het speelgoed van Lilliputiens ook nog eens heel mooi gemaakt. Het paneel ‘Een jaartje rond’ staat ook zeker op ons verlanglijstje en de verschillende spelletjes zullen het vast ook goed doen.

Voor dit blog haalde ik de mooiste bloemen (overblijvertjes) uit drie boeketten en zette deze samen als één nieuw boeket in mijn mooie vaas van Fritz Hansen. Daarin pronken alle bloemen zich suf!

Lieve Aryati van PUUR PR, bedankt, dat we weer zo’n mooi product mochten testen! Op dit blog deel ik alleen, waar ik heel blij van word. Van Lilliputiens worden Julie en ik samen heel gelukkig en besteden we ook nog eens hele prettige uurtjes met elkaar. Dankjewel!

Laat een reactie achter