zaterdag 21 juli 2018

Raambekleding van Inside Blinds kinderkamer

Vandaag een blog over de hoeveelheid licht op de kinderkamer van Julie. In samenwerking met Inside Blinds mochten wij mooie raambekleding uitzoeken om dit woonprobleem aan te pakken.

Geen vroege vogels

Ik vind het heerlijk, hoe ons huis zoveel meer bewoond wordt sinds de komst, bijna twee jaar geleden, van onze dochter. De begane grond en de 1e verdieping worden vol op benut. En ja, onze zolder is nog steeds een enorm klusproject, maar dient tot nu toe prima voor opslag en de was. Het aanpakken van deze klus komt vast wel een keertje. Ooit!

Naast mooi, merk ik dat we met de komst van Julie veel meer bezig zijn met het praktisch wonen in ons huis en moeten er af en toe slimme oplossingen bedacht worden. Met het verzetten van de klok in het voorjaar en de steeds feller schijnende zon merkten we dat Julie steeds eerder wakker werd. Tja… en wij dus ook! Flink balen, want Marc en ik zijn beide geen vroege vogels. Nu is onze dochter een perfecte slaper en zal ze nooit zomaar gaan huilen als ze wakker wordt, maar door het geklets, gewiebel en alle kreetjes heen slaap ik dus echt niet. Ik was al een tijdje aan het nadenken over een oplossing en toen ik kennis mocht maken met de uitgebreide collectie raambekleding van Inside Blinds was voor mij één en één twee.

Verduisterde gordijnen

Op de slaapkamer van Julie hebben wij vier ramen verdeeld over de gehele breedte van het huis. Ons huis ligt pal op het zuiden en naast een lichte is het dus ook een warme kamer. Heerlijk in de winter, maar minder fijn in de zomer. Voor de ramen hingen wij voor de geboorte van Julie nieuwe verduisterde rolgordijnen op. Prima, maar bij elk raam zit links en rechts van het rolgordijn een flinke kier, waar nog steeds licht doorheen komt. Hier reageert Juul flink op, door ‘s ochtend in de zomer rond zes uur (in plaats van 8 uur) wakker te worden en ook ‘s middags ging ze steeds korter slapen. Door over de gehele breedte van het huis verduisterde gordijnen van plafond tot vloer op te hangen is dit licht,- en slaapprobleem opgelost. Ze hangen nu een week of drie en ik kan uit ervaring vertellen: de middagslaapjes gaan weer prima! Gemiddeld twee uur slaapt ze ‘s middags en ‘s ochtends wordt ze nu rond half 8/8 uur wakker. Je begrijpt, hier zijn we héél blij mee!

Kamerbreed en kamer hoog

De gordijnen van Inside Blinds zijn van prachtige kwaliteit. De stof voelt heel rijk aan en er ligt een mooie warme grijze gloed over. We kregen één kamerbrede rail geleverd. Ik geloof dat ik nog nooit zo’n lang pakket heb gezien! Maar het is ideaal. Doordat het één rail is, glijden de gordijnen heel soepel en kun je ze gemakkelijk verplaatsen. Daarbij hangen de gordijnen onder de rail (en niet gelijk met de bovenkant van de rail), waardoor het gordijn niet langs het plafond schuurt en dus niet beschadigt en nog soepeler glijdt. Bijkomend voordeel van het onder de rail hangen is ook, dat de stof tussen elke plooi mooi naar achter kan vouwen. Dit geeft een netter en compacter pakket wanneer de gordijnen helemaal open zijn. Zeker wanneer je voor een gordijn kamerbreed kiest, is dit echt een aanrader.

Ook kozen we voor gordijnen met dezelfde hoogte als de slaapkamer. Persoonlijk vind ik halve gordijnen (tot op de vensterbank) geen gezicht. Dat is echt een kwestie van smaak. Ik weet dat het praktischer kan zijn voor de verwarming, die meestal onder het raam zit, maar mooi vind ik het niet. Voor ons maakt dat niet zoveel uit. Ik vertelde al dat dit niet alleen een lichte, maar ook een warme slaapkamer is. De verwarming vlak bij het bed van Julie gaat eigenlijk nooit aan. Alleen de verwarming in de andere hoek gloeit ‘s winters en dan schuif ik dat stukje gordijn toch gewoon even opzij?! En ik was ook bang dat het licht met half hoge gordijnen nog steeds onder de gordijnen door zou komen. Dus kozen wij ervoor om het maximale uit de gordijnen te halen. Kamerbreed en kamer hoog.

Steeds wanneer de gordijnen dicht (voor het slapen) en open (na het slapen) gaan, klinkt er verheugd uit het bedje: ‘Mooie ho-dijnen!’ Dus Inside Blinds, namens ons alle drie: ‘Hartelijk bedankt, voor de mooie gordijnen!’.

Een Antwoord

  1. Ik vind de vloerkleed echt heel gaaf! Mooie kleuren. Ik ben altijd bang om donkere kleuren te gebruiken voor gordijnen, maar het ziet er echt prachtig uit. Ik snap dat ze nu heerlijk kan slapen :) https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/meister/

Laat een reactie achter