zaterdag 19 januari 2019

Opknappen van de kinderkamer

De eerste weken van dit jaar heb ik besteed aan het opknappen van de kinderkamer. Toen we drie jaar geleden in verwachting waren, wilden wij niet weten of de baby een jongetje of een meisje werd. Voor de babykamer koos ik okergeel als accentkleur en werd de basis vooral zwart wit met natuurlijke materialen. Hier kun je de babykamer nog eens bekijken, de link voor als je dat leuk vindt. Tijdens de afgelopen twee jaar is de kamer steeds een beetje aangepast. Zo ging bijvoorbeeld de wandplank, zodra ons kleintje kon staan, weg. Verplaatsten we de commode van de muur naar het raam (veel gezelliger) en werd de grijze loper vervangen voor een groot en zacht speelkleed (onze gietvloer voelt namelijk best wel koud aan). Het resultaat? Na genoten te hebben van de babykamer was er nu weinig meer van over. Het geheel was weg en de kamer deed niet echt gezellig meer aan. De hoogste tijd dus voor een actieplan!

Piment en Setting Plaster

Als eerste schilderde ik de muur achter het bedje in een warme roze tint. Het is de kleur Piment van Histor. Dat was hard nodig! De muur was vies geworden en bevatte inmiddels een flink aantal gaatjes. We hadden deze muur nog helemaal niet geschilderd. Ook niet toen we de babykamer gingen inrichten. Er zat ‘Scandinavian green’ van Painting the Past op. In dit blog kun je dat nog eens bekijken. Een frisse, zachte en neutrale tint, die prima was voor een babykamer. Dus besloten we dat drie jaar geleden zo te laten. Maar nu was de muur echt vies geworden en toe aan een frisse lik verf. Wij zijn deze keer voor een fijne dosis roze gegaan.

Vervolgens schilderde ik de witte muur achter de kast in de kleur Setting Plaster van Farrow&Ball. Ik wilde voor deze muur een lichtere kleur, omdat de kamer lang en smal is, maar het moest natuurlijk ook bij het donkere roze kleur en bij de behangcirkel passen. Ik vraag mij nu af, waarom ik deze muur niet eerder een kleurtje heb gegeven. Het geeft zo’n gezellig sfeertje!

De behangcirkel van Hartendief mag nog even blijven. Daar zijn we allemaal nog zo verliefd op. Voor het kleine muurtje (rechts op de foto) achter het boekenrekje wil ik nog een behangetje uitzoeken. Ik ben inmiddels aan het speuren, maar heb nog niet de perfecte match gevonden. Heb jij tips? Ze zijn welkom!

Een vloerkleed

Dan de vloer. Zoals ik net al vertelde is een vloerkleed op de kamer van Julie echt een must. De gietvloer is mooi en praktisch, maar te koud om zo op te spelen. Het is fijner om uit bed op een behaaglijk kleed te stappen. Via Instagram vond ik de webwinkel May and Fay. Ik wist direct: ja, dit is het! Eerlijk? Ik kreeg keuze stress! Ik nam contact op met Cindy, de eigenaresse van May and Fay en mocht speciaal voor dit blog de drie vloerkleden die ik op het oog had fotograferen. Cindy is degene die deze prachtige kleden in haar webwinkel May and Fay verkoopt. De naam May and Fay is gebaseerd op de namen van haar dochters: Myra en Faylinn. Naast prachtige vloerkleden vind je ook kussens, papierwaren en spiegels in de webshop. Mooie accessoires om je kamer verder mee aan te kleden. Alle producten bij May and Fay hebben een tropische, botanische en bohemien stijl. Ik heb mijn oog al laten vallen op een paar toffe kussens, maar daar richt ik mij later verder op. Eerst de basis! Dus dan is nu mijn vraag aan jullie: help! Voor welk vloerkleed zou jij gaan?

May and Fay

De vloerkleden van May and Fay zijn van Lorena Canals. Het Spaanse Lorena Canals bestaat sinds 1990 en is gespecialiseerd in zachte, zware en aaibare vloerkleden voor de baby,- en kinderkamer. Lorena Canals staat voor een eco-vriendelijk productieproces en gebruikt duurzame grondstoffen. Het bedrijf ziet er zelf op toe dat er geen kinderarbeid wordt ingezet bij de productie. De kleden bevatten geen schadelijke organische of chemische stoffen. Wat mij betreft maakt dat de kleden nòg mooier dan ze al zijn. De kleden zijn allemaal handgeknoopt, dat kun je zien aan de onderkant, ze verschillen in de manier waarop ze geknoopt zijn.

Ik koos voor een terrazzo moonstone vloerkleed in roze, beige en nude kleuren. Behoorlijk hip vind ik zelf. Het kleed is net wat dikker en valt mooi plat. Dit mozaïek patroon is weer helemaal terug van weggeweest. Het was voor het laatst populair in de jaren ’50 en ’60 is terug van weggeweest. Het kleed bestaat uit losse haren en is met de hand kort afgeknipt. Het tweede kleed is een Berber. Een mooi kleed met een beige en zwart dessin. Dit kleed heeft geen losse haren, maar losse lusjes ‘loops’ noem je ze. Dit kleed past goed bij de Scandinavische woontrend en is de meest neutrale van de drie. Wat mij betreft staat dit vloerkleed altijd mooi. Het derde kleed heet Kaarol en is lekker Bohemien. Past ook heel goed bij de rotan trend, want ja, ook rotan mag weer! Dit kleed heeft langere haren, een beetje fluffy zoals je bij veel Marokkaanse kleden ziet. Alle kleden zijn gemaakt van honderd procent biologisch katoen en ze zijn geknoopt van wol die met natuurlijke kleurstoffen zijn geverfd. Met een handig onderkleed (ook via May and Fay) liggen ze stevig op de vloer, geen gevaar voor uitglijden en met een gietvloer als basis (die echt super glad is), kan ik dit uit ervaring met je delen.

Maar dan nu de vraag, voor welk vloerkleed moet ik kiezen? Ik ben heel benieuwd naar jouw voorkeur! Laat je het me weten hier op het blog of met een berichtje op Instagram?

Laat een reactie achter