dinsdag 29 mei 2018

Sprookjesachtige lampen van Vasili Lights

Bij mijn eerste blik op de bijzonder mooie lampen van Vasili Lights was ik verkocht. Sprookjesachtige figuren in de lucht. Zoiets had ik nog niet eerder gezien. Boven het bed, in een klamboe of tent, je blijft er naar kijken. De verschillende figuren spreken enorm tot de verbeelding.

Creatieve creaties

Creaties voor creatieve mensen ontwerpen Vasili Popov en Lidiya Koloyarskaya. Naast hun werk als architect, vinden ze het heerlijk om bezig te zijn met het ontwerpen van kleinere producten. In een studio in Amsterdam werken ze aan lampen die nieuwe technieken combineren met echt handwerk.

En DIY project

Wanneer je een lamp van Vasili Lights besteld, krijg je een stevige envelop thuis bezorgd. Daarin zit een vel met daarop een gedetailleerde handleiding, tips en aanwijzingen en verschillende vellen papier van hoge kwaliteit om je eigen lamp mee te creëren. Nu ben ik behoorlijk van: de handleiding komt later wel (als ik vast loop) of helemaal niet en gaan met die banaan, een echte doener dus. Maar gelukkig besloot ik bij dit DIY project het duidelijke stappenplan eerst door te nemen. Een aanrader! Wanneer je weet wat je doet en moet doen, werkt het veel prettiger en relaxter om de lamp in elkaar te zetten.

Magisch licht

Ik zou liegen als ik zou zeggen, in een floep en een zucht klaar. Je moet er echt even voor gaan zitten, muziekje aan, misschien een drankje erbij en dan heerlijk aan de knutsel. Ik was een uurtje of twee bezig, voor de lamp in elkaar zat. Wat was ik trots! Het resultaat is prachtig en ik heb het gevoel, dat ik de lamp zelf gemaakt heb. Wat natuurlijk deels ook waar is. Dat is precies wat Vasili en Lidiya graag willen bereiken. Met hun ontwerpen geven ze je een trots gevoel. Jij bent de maker van een hele speciale lamp. Die er overdag geweldig uit ziet en wanneer het donker wordt magisch licht geeft.

Bij ons is deze goudvis favoriet. Voor welke lamp zou jij gaan? Kies je ook voor een goudvis of ben jij weg van de dolfijn, de schildpad of de kwal. Ik ben benieuwd!

Het boek op het tafeltje van het Belgische Lilliputiens mag er ook wezen, vind je niet? Het voelboek gaat over de Wolf en de 3 biggetjes. Een feest der ontdekking. Prachtig gemaakt, fantasierijk en heerlijk vrolijk. 

2 Antwoorden

  1. Ooh.. wat gaaf zeg! Dit vind ik nou leuk van het dagelijks lezen van interieur artikelen.. leuke interieur spullen zoals deze. Wat een tof idee. Ik ben heel erg benieuwd! Ik ga gelijk even kijken. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/meister/

  2. Wat een geweldige lamp is dit Lisanne. De kleur is prachtig natuurlijk maar wat knap om een lamp zo tot de verbeelding te laten spreken.

Laat een reactie achter