maandag 03 februari 2020

Banwood First Go Balance Bike

Wat heb ik genoten van het wandelen achter een kinderwagen! Ik voelde me de koning te rijk en heb dan ook heel wat kilometers afgelegd in de afgelopen jaren. Maar nu komt dan toch echt het moment, dat ik toe moet geven, dat onze dochter te groot is geworden voor een wandelwagen. Ze ging er gerust nog in zitten, hoor! Volgens mij vond ze het stiekem net zo gezellig als ik, maar het was geen gezicht meer.

Dus maakte mijn man de wandelwagen schoon, liet ik de kap stomen (ziet er weer als nieuw uit!) en is de wagen op zolder opgeruimd. Maar dan. Met haar drie en een half is onze dochter nu ook weer niet zo groot, dat ze hele stukken kan wandelen. Dat houdt ze nog niet vol. De oplossing? Voor ons is dat de loopfiets, zoals deze Banwood First Go Balance Bike. Hiermee houdt Julie ons wandeltempo makkelijk bij en zo maken we zonder veel getreuzel toch een fijne wandeling.

Een loopfietsje zet je ook heel gemakkelijk achterin de auto om mee te nemen. Makkelijker zelfs dan een wandelwagen! Dat vond ik eerlijk gezegd altijd zo’n gedoe.

Oefenen voor een echte fiets

De kinderfietsjes van Banwood hebben een mooie nostalgische look en speels rieten mandje (wat afneembaar is) voor aan het stuur. Deze fietsjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 2,5 tot ongeveer 5 jaar oud. De loopfiets is een perfect middel om alvast te oefenen voor een echte fiets. Met een loopfiets vergroot je namelijk de mobiliteit van een kind, oefen je in het houden van balans en verklein je de overstap naar een fiets met pedalen.

Wij vielen als een blok voor deze uitvoering in de kleur koraal. Een stoere roze kleur. Maar mocht je voor een andere kleur willen gaan, dan is dit geen probleem. De Banwood Bikes zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen en er zijn zelfs bijpassende helmen bij verkrijgbaar. Daar wordt een bezorgd moederhart dan weer heel blij van.

Het fietsje staat trouwens niet alleen voor de foto’s binnen. De Banwood fietsjes zijn zo lekker wendbaar, dat onze dochter er ook binnen graag mee speelt. En dan is het natuurlijk extra fijn, wanneer de loopfiets zo’n kek kleurtje heeft.

Fijne maandag!

Laat een reactie achter