donderdag 10 maart 2016

20 weken

20 weken - lisannevandeklift.1

Wij verwachten ons eerste kindje! Ik ben 20 weken zwanger!

We zijn ontzettend blij en heel erg nieuwsgierig naar ons kleintje. Op 24 juli ben ik uitgerekend. Onze zomer zal er dit jaar heel anders uit gaan zien. Wat een bijzonder en fijn vooruitzicht!

20 weken - lisannevandeklift.6

Misschien weet je nog dat er in december hier op het blog radio stilte heerste. Ik zat toen in de eerste weken van mijn zwangerschap en ben ontzettend moe en naar geweest. Daarbij had ik een flinke griep te pakken en die combinatie was niet echt prettig.

Ik heb zelfs nog een Kerst DIY op mijn computer staan. Helemaal kant en klaar, gefotografeerd en wel, maar het lukte me toen niet om ook maar iets te ondernemen. Laat staan een blog te delen. Het bericht staat daarom nog steeds in de wacht. Misschien is het wel wat voor komende winter!

Na de griep ben ik nog flink aan het hoesten gegaan. Degene die mij op instagram volgen herinneren zich misschien iets over een rib. Door al het hoesten en mijn groeiende buikje kreeg ik als toetje een geblokkeerde rib, wat voelt als een gekneusde rib.

Geen pretje allemaal, maar het belangrijkste was en is nog steeds: Is alles goed met de baby? Dan gaat het (ondanks alle pech) ook goed met mij.

Gisteren hadden we de 20 weken echo. Hier kregen we weer de bevestiging dat alles, voor zover ze dat kunnen controleren op een echo, er goed uit zag. En hoe gelukkig en blij ben je dan als aanstaande ouder? Heel!

20 weken - lisannevandeklift.3

Nu ik over de helft van mijn zwangerschap ben wordt het tijd om de babykamer in te gaan richten. De oude mahonie kast is het eerste meubelstuk wat mijn ouders samen kochten. Deze wordt nu langzaam maar zeker gevuld met baby spulletjes.

Er stond een tekst geschreven met krijtstift op de raampjes, waar ik zwart crêpepapier achter bevestigd had. Dit heb ik er nu vanaf gehaald. In plaats daarvan heb ik twee super leuke stickers, deze zijn voor op een raam of op de muur, op de raampjes van de kast geplakt. Deze stickers zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar in de webshop van Bibelotte. Zo kan ik leuk pronken met alles wat er in de kast staat of ligt!

20 weken - lisannevandeklift.5

Het boek ‘Er komt een geitje bij’ kreeg ik van mijn moeder na een echo. Een prentenboek die je alleen maar kan lezen met een big smile. De ijsjesslinger bestelde ik bij Seline van Opjekamertje. Het rompertje met plantjes in potjes is van Tiny Cottons. En zo vult de kast zich langzaam maar zeker met de mooiste spulletjes, die ik kreeg of kocht.

En je begrijpt zeker wel? Vanaf nu zal er hier een nieuwe blog categorie toegevoegd worden aan mijn lijstje. Een hele nieuwe wereld gaat er voor me open en dat wil ik heel graag met jullie delen!

15 Antwoorden

 1. Wat leuk, gefeliciteerd!! En wat een mooie spulletjes al, het boekje is hier favoriet.. Ik was 2 jaar geleden de 19e uitgerekend, uiteindeljk de 25e geworden! Veel plezier nog met de voorbereidingen en hopelijk meer geluk de rest van de tijd!

 2. Ontzettend leuk voor jullie! Gefeliciteerd !

 3. Wauw! GEFELICITEERD!

 4. Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan!

 5. Milou Nieuwenhuis

  Wauw! Wat leuk Lisanne!! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Hopelijk vanaf nu een wat fitter verloop van de komende maanden!
  Liefs, Milou
  P.s.: je bent op mijn verjaardag uitgerekend! :)

 6. Lieve Lisanne nogmaals van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik hoop echt dat nu de tijd is aangebroken om heerlijk (zonder narigheid) te kunnen genieten… Ik geniet lekker met je mee… wat een schattige spulletjes heb je inmiddels verzameld :-)

 7. Van harte gefeliciteerd met dit mooie nieuws! Het blijft een prachtig wonder. Heerlijk om met het kamertje bezig te kunnen zijn. Wat dat betreft gaat er een hele nieuwe wereld open hoor. Ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen. Het scheelt al wel dat je weet waardoor het komt :-). Pascale X

 8. Van harte gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws.

 9. Gefeliciteerd! Wat een heerlijk tijd ga je te gemoed! Ik was ook eind juli uitgerekend. Maar mijn zoontje vond het eind juni al wel tijd hihihi. Je kan in de zomer fijn snel naar buiten. Geniet ervan!!

 10. Lisanne, wat ontzettend leuk zeg! Hartelijk gefeliciteerd met dit kleine geluk.
  Jou kennende wordt de babykamer erg mooi!
  Geniet er van!

  Lieve groet,
  Marjolijn

 11. Wat een geweldig leuk lichtere en ik hoop dat je zwangerschap vanaf nu als een zonnetje verloopt en dat je straks heerlijk van je kleintje kunt genieten. Veel voorpret alvast!

 12. Woooooow!!! Wat een super goed nieuws zeg! Ik zag het op snapchat, van harte gefeliciteerd. Geniet van je zwangerschap en de voorpret. Bijzondere periode. Liefs Suus

 13. Gefeliciteerd!! Wat een leuk nieuws! Geniet van deze bijzondere periode!

 14. Fijn dat alles met jou en de baby goed gaat. Natuurlijk wel vervelend dat van de narigheid van de afgelopen periode. Waat ben je het kamertje gezellig aan het maken. Zo te zien is het kindje echt welkom bij jullie.

  Fijne zwangerschapstijd, Margaret

Laat een reactie achter