maandag 05 februari 2018

Schaatspret

Brrrrr… vrieskou en winterweer. Sommige van jullie kijken er reikhalzend naar uit en anderen verafschuwen het en hebben juist zo’n trek in het voorjaar. Tot welke categorie behoor jij? Ik vind beide heerlijk. Droog, koud winterweer of juist een flink pak sneeuw. Zonnige voorjaarsdagen met vogelenzang en opkomende krokussen of narcissen. Het klinkt misschien afgezaagd, maar ik houd van beide. Als ik echt moet kiezen? Dan ga ik op dit moment voor de winter. Ik vind het fijn om de seizoenen echt te beleven. Het ijs ga ik niet op, zo’n held ben ik nu ook weer niet, maar ik kan langs de kant ook zeker wel (mee,-)genieten van alle schaatspret.

Muurmeesters

Boven onze eettafel siert een prachtige Muurmeesters onze wand. Misschien herken je ‘m wel, want eerst hing het doek boven onze bank. Zie je de verschillen? Dit is een ander exemplaar. Bij Muurmeesters kan je jouw schilderij op maat laten maken. Nu had ik een frame van 110 bij 140 en dit schilderij van Hendrik Avercamp is van oorsprong langwerpig. Dat was geen probleem. Ik mocht een uitsnede van het schaatstafereel kiezen en even later ontving ik mijn doek op maat. Perfect!

Met het roze schilderen van de muur achter de eettafel, bedacht ik dat juist het originele formaat daar prachtig zou staan. Dus ging het eerste doek naar mijn ouders en bestelde ik een nieuwe Avercamp voor boven de eettafel. Wat ons betreft een schot in de roos!

Een gedetailleerd kunstwerk

Voor mij is de roze muur nu geslaagd. Het doek geeft het roze van de muur net even een fijne twist. Het breekt het grote vlak, de kleuren komen terug in het schilderij en we hebben uren tuurplezier. Ik ben er achtergekomen, dat het heel leuk is om een gedetailleerd kunstwerk aan de muur bij de eettafel te hebben hangen. Je kijkt er veel actiever naar, dan wanneer het boven de bank hangt. Logisch natuurlijk, want daar zit je er met je rug naar toe en nu zitten we er met onze neus boven op.

Het roze stoeltje stond bij ons boven op de slaapkamer aan het bureautje annex toilettafeltje. Maar met deze muurkleur, heeft de stoel van Mowkan beneden een ere plekje gekregen. Daar kon ik echt niet omheen!

Fijne week!

Dank lieve Sylvia van Muurmeesters, voor het meedenken, je begrip en geduld en je fantastische hulp! 

Een Antwoord

  1. Wat heb je toch een prachtige eetkamer. Je gebruik van kleuren vind ik echt heel mooi. Allerlei vrolijke kleuren die zo goed bij elkaar passen. Ik ben zelf echt fan van moderne kunst. Wat kan een mooi kunstwerk je huis tot leven brengen. Heel mooi schaats kunstwerk!
    https://www.onlineparketshop.nl/

Laat een reactie achter