vrijdag 11 september 2020

Raambekleding van Veneta

O, wat zijn wij lang aan het nadenken geweest over de juiste raambekleding voor onze keuken! Laat me je uitleggen waarom. Onze keuken is een grote ruimte van ongeveer 4 bij 6 meter. Een echt woonkeuken is het, waar ik super gelukkig mee ben. De keuken is pal op het zuiden gelegen en we hebben er ook nog eens vier grote ramen. De ramen zijn van de grond tot aan het plafond en over de volle breedte van onze woning. Wat een heerlijk uitzicht richting de weilanden geeft, maar ook veel warmte en licht doorlaat. Op bewolkte en regenachtige dagen is de ruimte daardoor heerlijk licht, maar op warme en zonnige dagen voelt het bijna aan als een vissenkom. Dus wat te doen met de ramen? Uiteindelijk kwamen we uit bij de raambekleding van Veneta.com en ik ben nog elke dag blij met onze keuze en het resultaat.

In eerste instantie keken we naar houten jaloezieën of shutters. Deze zijn ideaal om licht mee te regelen, alleen houd ik er niet van om altijd tussen de jaloezieën door te moeten kijken. Dat is natuurlijk een persoonlijk dingetje van mij. Daarbij is de oppervlakte van onze raampartij zo groot, dat ik bang was dat alle jaloezieën bij elkaar een te druk beeld zouden vormen en ik zag een beetje op tegen het schoonmaken van al die latjes. Dus hoe stoer en mooi het er ook uit kan zien bij een ander, voor mijzelf viel dit al snel af.

Plisségordijnen

Toen vond ik de optie van plisségordijnen. Dit had zoveel voordelen, dat we al snel de knoop doorhakten. Dat moest het worden! We hebben gekozen voor plisségordijnen met top down en bottom up functie. Wat betekent dat je de plisségordijnen naar beneden kunt laten zakken en omhoog kunt trekken, zodat je het licht wat naar binnen valt kunt regelen en nooit helemaal (ongezellig) in het donker zit op warme en zonnige dagen. Ook kozen wij voor plisségordijnen met een verduisterende functie. De achterkant van de plisségordijn is dan standaard wit. Wat ik fijn vind, omdat ik het nooit zo mooi vind staan wanneer raambekleding aan de buitenkant anders dan zwart of wit gekleurd is. Dit geeft vaak zo’n rommelig beeld vanaf buiten. Daarbij weerkaatst wit het licht, wat met raampartijen op het zuiden een bijkomend voordeel is. De verduisterende versie van de plisségordijnen heeft nog eens een extra isolerende werking, waardoor ‘s zomers de warmte beter buiten blijft.

De kleur Hibiscus

Voor de vaste ramen hebben wij plisségordijnen met koordbediening en voor het draaikiepraam kozen we een handgreepbediening. Zo blijft het plisségordijn mooi strak op het raam zitten, zonder dat het gaat klapperen. Bij plisségordijnen heb je de keuze uit veel verschillende kleuren. Heel fijn! Ik koos de kleur Hibiscus. Deze kleur is een mooie roze/bordeaux rode kleur met iets een werkje er in, wat een speels effect geeft. Ik wist vooraf dat de muren om de raambekleding heen wit bleven, vandaar dat ik het leuk vond om een uitgesproken kleur te kiezen. Twijfel je nou over het kiezen van een kleur voor je raambekleding. Bestel bij Veneta.com dan de gratis kleurstalen! Dit hielp mij enorm bij het maken van een keuze.

Tot slot wil ik je nog als tip meegeven, dat je ook de kleur van de bak en rand kunt kiezen bij plisségordijnen. Ik bedoel hiermee de bak van de bevestiging in het kozijn en de boven,- en onderrand van de plisségordijnen. Er is hierin een keuze tussen wit, beige, zilver en zwart. Wij kozen voor zwart, voor een stoere look en omdat op verschillende plekken in de keuken de zwarte accenten terugkomen. Dit geeft een mooi geheel. Wanneer je een bestelling plaatst zie je deze keuzemogelijkheden terug bij ‘hardware kleuren’.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Veneta.com. Wat was dat fijn! Om persoonlijk advies te krijgen, kleurstalen te kunnen bestellen en zo een goede keuze te maken over de raambekleding voor ons nieuwe huis.

Een Antwoord

 1. Hoi Lisanne,
  Wat een prachtig huis! Met een prachtige aankleding!

  Mag ik vragen waar jij het vloerkleed vandaan hebt. Merknaam? Type? Ben al heel lang op zoek naar een kleed in deze kleuren.

  Zou het heel erg fijn vinden iets van je te horen.

  Groet,
  Petra

Laat een reactie achter