zaterdag 22 april 2017

Muurmeesters

Heel nieuwsgierig was ik naar de Muurmeesters van Sylvia Kieft. Ik volg dit concept al een tijdje op Instagram en vind het heel erg leuk om nu een oude Hollandse meester van Muurmeesters aan mijn eigen muur te mogen hangen en te delen op dit blog.

Het was lastig om een afbeelding te kiezen. Dat lag geheel aan mij, want ze staan handig op onderwerp gesorteerd en er is veel keuze! Dat was ook het probleem. Iets met keuze stress. Eerlijk gezegd had ik al vrij snel drie schilderijen geselecteerd. Het zal je vast niet verwonderen dat daar groen en bloemen op te zien was. Prachtig! Maar ik aarzelde. Was het niet eens tijd voor iets anders? Ja, besloot ik. Toen kwam ik uit bij dit kunstwerk, de Lauriergracht van George Hendrik Breitner. Grijs, groen (mooi matchie bij mijn lampen boven de tafel) en gele accenten. Leuk voor de seizoenen die komen gaan.

Muurmeesters werkt graag groot. Een stoer gebaar. Een statement. Deze meester is 110 cm bij 140 cm en schetsend (impressionistisch) geschilderd. Net even anders en daar word ik blij van.
Ik was heel nieuwsgierig hoe dit product thuis geleverd zou worden. Je ontvangt twee dozen. Eén met het doek en één met de lijst. Het doek is een hele mooie textielprint. Het aluminium frame is uit elkaar gehaald en bevestig je heel handig aan elkaar met een bijgeleverd sleuteltje. Vervolgens het doek opspannen. Deze duw je met een siliconenrand in de lijst en klaar! Ik was echt in een half uurtje klaar. Een super leuk en mooi systeem.
Ik mocht trouwens voor de zwarte lijst kiezen. Deze is nieuw in het assortiment van Muurmeesters. Eerder kon je al voor een aluminium kleur gaan. Nu dus ook voor stoer zwart. Ik vind dat ‘t ie net een subtiel en pittig randje en kader aan het schilderij geeft.

Op tafel staat een citrusplant van Citrina. Ik blijf het een beetje gek vinden. Een plant die thuisbezorgd wordt. Maar ik kreeg in een stevige verpakking keurig twee van deze mooie boompjes thuis bezorgd. Ik zou bijna zeggen, laat die zomer maar komen! Maar eerst maar eens genieten van de lente. Fijn weekend!

3 Antwoorden

  1. Wat een mooie muurmeester!

  2. Erg mooi schilderij! Staat ook heel mooi bij de rest van het interieur.

  3. Wat een mooie foto’s en wat een prachtig schilderij! Staat heel mooi in combinatie met de accessoires.

Laat een reactie achter