woensdag 29 september 2021

Muurmeesters | Vaas met Chinese asters en tuingladiolen

Hoewel ik mijn stilleven met bosaardbeien nog steeds aan de muur bewonder, ben ik wel weer vooruit aan het plannen. De herfst is in aantocht en dan moeten de zomerse bosaardbeitjes toch echt plaats gaan maken voor deze toffe vaas met Chinese asters en tuingladiolen van Muurmeesters. Wees niet bang. Het doek van de bosaardbeien wordt netjes bewaard in de kast. Het frame krijgt met het doek van de Menagerie erin een nieuw plekje in huis en dit prachtige werk van Vincent van Gogh mag het komend seizoen gaan pronken aan de muur. Tot het weer tijd is voor ons winterschilderij!

Het wisselen van de seizoenen

Ik ben een echt seizoenenmeisje. Heerlijk vind ik het. Zoals afgelopen winter vorst en sneeuw, de lente vol bloesem en bloembollen, de Hollandse zomers (soms top qua weer en soms wat minder) en de herfst vol mooie kleuren. Ik ben een gelukkig mens. Met het wisselen van de seizoenen krijg ik het altijd in mijn bol. Ook in huis. Dit is mij met de paplepel ingegoten. Ik weet niet anders, dan dat mijn lieve moeder het interieur elk seizoen weer veranderde en gezellig maakte. Ze maakte het tot een echt thuis. Dat probeer ik zelf nu ook te doen in mijn eigen huis.

Een 100% Hollands product van Hollandse bodem

In samenwerking met Muurmeesters mag ik de kunst aan mijn muur aanpassen aan de seizoenen. Deze samenwerking gaat al een hele tijd terug en ik ben er nog steeds heel trots op dat ik deze fantastische meesterwerken in ons huis, op het blog en via Instagram mag laten zien! Muurmeesters is in 2015 opgericht door Sylvia Kieft. Haar missie? Hollandse meesters aanbieden aan een breed publiek. Muurmeesters biedt een 100% Hollands product van Hollandse bodem. De kwaliteit van het doek en de frames van Muurmeesters vind ik echt waanzinnig. Iedereen die bij ons binnenloopt wordt eerst naar een Muurmeester getrokken. De prachtige schilderijen worden altijd bewonderd.

Vincent van Gogh

Deze keer koos ik voor de ‘Vaas met Chinese asters en tuingladiolen’ van Vincent van Gogh. Ik vind het leuk, dat dit een iets minder bekend (voor zover dat kan) werk van Van Gogh is. Ook werd ik direct getrokken door de prachtige kleuren van dit schilderij. Wist jij dat het afgebeelde vaasje bewaard is gebleven? Het bevindt zich in de collectie van het Van Gogh Museum. Wanneer je het vaasje een keer in het echt kunt bekijken, zal je zien dat het in werkelijkheid veel kleiner is dan op dit schilderij. De afgebeelde bos bloemen zou er nooit in passen. Het meesterwerk zelf is trouwens ook te bewonderen in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Muurmeesters heeft een officiële samenwerking met het Van Gogh Museum. Door deze samenwerking krijgt Muurmeesters toegang tot het allerbeste beeldmateriaal van de schilderijen van Vincent Van Gogh. Wat resulteert in doeken van de mooiste kwaliteit. Ook helpt Muurmeesters door deze samenwerking om de missie van het Van Gogh Museum werkelijkheid te maken. Namelijk om de kunst van Van Gogh toegankelijk te maken voor iedereen en zo mensen te verrijken en inspireren. Daarnaast draag je voor iedere aankoop van een Van Gogh Muurmeesters bij aan het behoud en uitbreiding van de Van Gogh collectie in het Van Gogh Museum.

Met de komst van deze Van Gogh in ons huis, sluipt er langzaam maar zeker wat herfst in huis. Met de lampionnen plantjes op tafel en de kaarsjes die weer aan gaan, maken we het weer gezellig!

Een Antwoord

  1. Hoi Lisanne,

    Prachtig!! Heerlijk om met de seizoenen mee te wisselen… mag ik je vragen hoe jij de schilderijen bevestigd? Want als je wisselt heb je daar vast een handig systeem voor?

Laat een reactie achter