woensdag 24 januari 2018

Muurkleur Merrie

De grote witte wand achter onze eettafel heeft plaatsgemaakt voor de muurkleur Merrie. Het zat al een tijdje in mijn hoofd om de muur een kleurtje te geven. Op een zaterdagmiddag ben ik naar de Gamma gegaan. Daar heb je zo’n lange wand met honderden kleurkaartjes. Ik nam acht verschillende kleuren mee naar huis en plakte die met schilderstape op de muur. Na een weekend staren op de kaartjes, bij ochtend, middag en avond te selecteren bleef het kaartje met de naam Merrie over.

De perfecte kleur

Op zoek naar de perfecte kleur roze. De kleur moest roze zijn, zonder lila of paars. De kleur moest niet te roze zijn, een klein beetje poeder, maar niet te zoet. Niet te donker, maar toch een warme tint en het moest ook niet te licht worden. Een beetje nude mocht, maar niet te zalm en het moest natuurlijk passen bij het donkergroen en het blauwgrijze wat op de andere muren zit. Volg jij me nog?! Ik mezelf bijna niet. Ik weet ook nog steeds niet of ik nou dè perfecte kleur heb gevonden. Ik laat het nog even bezinken.

Roze trend

Ik vind het leuk om trends te volgen. Vandaar ook het idee roze op de muur. Wel vind ik het super belangrijk dat het ‘Lisanne’ blijft. Snap je wat ik bedoel? Met de goede aankleding kan iets wat misschien net niet helemaal past het toch wel worden. Dus dat is waar ik nu mee bezig ben, want zo’n grote kale muur is natuurlijk niks voor mij. Daarbij wil ik het roze combineren met meer groen en bordeauxrood. Warme tinten en wat stoer zwart.

Het eindresultaat zal ik hier snel op het blog delen. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening. Vind jij het passen? manlief hier is heel tevreden. Hij vindt het mooi! Hoor graag jouw mening!

Fijne avond!

7 Antwoorden

 1. Hi,

  WoW het is echt heel mooi geworden!!! Ik ben ook helemaal into het roze (deze week net een nieuwe roze Muuto stoeltje staan). Het lijkt me best moeilijk om uit al die keuzes de juiste kleur roze te kiezen. Bij jou goed gelukt in ieder geval!

  Groetjes,
  Iris
  Instagram: @snuggl_home

 2. Het is een super mooie muur geworden. Warm en sfeervol
  Groetjes patty.

 3. Heel mooie kleur!! Ik heb sinds een jaar of twee nu verschillende rozen gehad en merk dat het heel erg veel uitmaakt wélke roze je kiest! Deze is mooi! Fris, rustig, goed! Mooi gedaan!

 4. Wat goed dat je de perfecte roze kleur hebt gevonden.. kan soms best lastig zijn.. want wat je op de sample ziet, ziet er uiteindelijk heel anders uit op een grote muur. Ik vind je muur prachtig geworden! Heerlijk, fris. Straalt lente en rust uit. Ik vond de witte muur ook gewoon mooi, maar altijd leuk om wat verandering in je huis te brengen.
  https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/impressive/

 5. Het maakt het geheel zo veel warmer! Echt een hele goede keuze. Ikzelf ben niet zo van de kleuren. Ben er zo snel op uitgekeken. Maar bij anderen vind ik het wel altijd prachtig staan! Sowieso een stuk makkelijker met kinderen: mijn witte muren zitten elke dag vol vieze handjes hihi

 6. Wat ziet die roze muur er top uit! Onwijs slim wat je gedaan hebt met die kleurenstaaltjes, zo zie je natuurlijk het beste welke kleur mooi staat in de ruimte. Vind het ook knap dat je ondanks de roze muur de ruimte niet een hele feminine uitstraling hebt gegeven. Ik vond de witte muur ook mooi, maar roze straalt rust uit in je woning.

 7. Wat gaaf. Mag ik vragen waar je de tafel hebt gekocht?

Laat een reactie achter