donderdag 14 november 2019

Klippan dekens en plaids voor jong en oud

Heb jij je winterdekens en plaids voor op bed of op de bank al tevoorschijn gehaald? Ik wel. Ten eerste ben ik een koukleum eerste klas en daarbij geeft een mooie deken, plaid of sprei zo’n heerlijke blikvanger in huis. Vandaag een blog over Klippan dekens en plaids voor jong en oud, want inmiddels loopt hier een klein meisje rond wat het net als haar mama ook heerlijk vindt om onder een fijn dekentje te kruipen.

Wiegdekens en ledikantdekens

En fijn zijn de dekentjes en plaids uit de nieuwste collectie van Klippan. Voor onze dochter Julie mocht ik twee wiegdekens en ledikantdekens uitzoeken. De wiegdekentjes zijn gemaakt van heerlijk zachte eco-lamswol. Dit materiaal is lekker warm en veilig voor je kleintje. De ecologisch geproduceerde lamswol wordt gemaakt van jonge schapen. Dit materiaal bezit een natuurlijke veerkracht, waardoor het dekentje ook mooi blijft na elke (wol,-)wasbeurt. Het wiegdekentje heeft een formaat van 65 bij 90 cm lang, waardoor het heel geschikt is voor in de wieg en voor gebruik in de maxi cosi, de wandelwagen of gezellig beneden samen op de bank. Onze Juul is inmiddels te groot voor deze afmeting, daarom gebruiken wij het wiegdekentje voor alle poppenwiegjes en poppenwagens of ik stop het voeteneinde van Juuls bed er lekker mee in.

De ledikantdekens zijn hier voor onze driejarige een absolute hit. Wat zijn die heerlijk zacht en behaaglijk! Deze dekens worden gemaakt van chenille katoen. Chenille is extra dikke katoen en wordt ook gemaakt van ecologisch geproduceerd en geborstelde katoen. De ledikantdekens hebben een formaat van 90 bij 140 cm en zijn daardoor ideaal voor junior bedjes.

Allebei de dekentjes ontving ik in het cirkels patroon van Klippan. Ik koos voor de roze en de gele variant, maar er is ook een blauwe, grijze en groene versie. Dit stoere patroon heeft twee verschillende kanten. De ene kant is roze (of geel) met witte cirkels en de andere kant is wit met roze (of gele) cirkels. Lekker speels! Zo kun je nog eens wisselen van kant en afwisselen van look.

Ook in het paars

Een Klippan deken wordt gemaakt van eco-katoen of eco-wol. Het Zweedse Klippan heeft een prachtige collectie en is verkrijgbaar bij Ook in het paars. De webshop voor de mooiste dekens en plaids. Ik ben al jaren fan van de collectie die Claudia voor Ook in het paars selecteert en heb zelf inmiddels een verzameling van de mooiste plaids van uitstekende kwaliteit uit deze prachtige webwinkel.

Deken ‘House in the Forest’

Voor mezelf mocht ik het deken ‘House in the Forest’ van Klippan uitzoeken. Dit deken is in het grijs en in het groen verkrijgbaar en heeft een stoere en tegelijk sprookjesachtige print. Dit plaid wordt geweven van extra dikke lamswol en is aan de randen afgezet met een mooie festonsteek. Het plaid heeft een werkelijk prachtig patroon met een bos, een huisje en een hertje, onder een ster en de maan er op afgebeeld. Het is een uniek item voor op de bank en ook dit plaid heeft twee verschillende kanten.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Ook in het paars voor Klippan. Een samenwerking dit ik met veel plezier ben aangegaan, omdat ik vind dat je bij Ook in het paars (zonder twijfel) terecht kunt voor de mooiste dekens en plaids!

Laat een reactie achter