zaterdag 02 november 2019

Karpetten van Kaatz

Wat vind jij een moeilijk product om voor je interieur uit te zoeken? Voor mij is dat goede verlichting en een mooi (passend en toch bijzonder) vloerkleed. Over verlichting ga ik later deze maand een blog schrijven. In dit blog draait het om een goed vloerkleed. Dat had je vast al gezien aan de foto’s. Wij hebben een nieuw vloerkleed in huis! Ben jij nog op zoek naar een vloerkleed? En vind je het heel moeilijk om de juiste keuze te maken? Dan zijn de Karpetten van Kaatz een absolute aanrader.

Een vloerkleed uitzoeken

Waarom vind ik een vloerkleed uitzoeken nou zo moeilijk? Omdat het zo bepalend is voor de sfeer van een ruimte. Ik houd van kleur en patronen, ik houd van effen en basic en er is super veel keuze in vloerkledenland. Dus misschien zou je zeggen, wat is dan het probleem? Het belangrijkste van een goed vloerkleed vind ik, dat het goed moet voelen. Wanneer je een kamer binnenkomt mag het vloerkleed gezien worden, maar niet teveel opvallen. Een vloerkleed moet wat extra’s geven (saai kan echt niet) en het moet vooral goed in het geheel passen.

Toen ik mijn samenwerking met Katja en Jeroen van Karpetten van Kaatz startte, begon ik met het doorzoeken van de Kaatz webshop. Karpetten van Kaatz is een webshop met mooie, leuke, stoere en hippe karpetten. Ik heb elk vloerkleed in de webshop bekeken en een schermfoto gemaakt van de kleden die mij aanspraken. Vervolgens ben ik met mijn telefoon in de woonkamer gaan zitten (dat is de ruimte waar het vloerkleed moest komen) en heb ik de schermfoto’s vergeleken met onze zithoek. Daar kwamen een aantal favorieten uit.

Professioneel advies

Nu kan een foto op een website toch een totaal ander beeld geven dan de werkelijkheid. Daarom ging ik eerst in overleg met Katja. Zij is eigenaar van Karpetten van Kaatz en interieurstylist. Katja gaf mij goed advies over mijn uitgezochte vloerkleden. Zij wist mij precies te vertellen welk vloerkleed praktisch zou zijn. Het kleed mocht namelijk niet van wol zijn (hier reageren mijn man en dochter allergisch op) en het moest vooral praktisch (en dus niet vlekgevoelig) zijn met een drie-jarige kleuter in huis. Naast praktisch moest het vloerkleed natuurlijk ook mooi in onze woonkamer passen qua kleur en sfeer. Katja wist mij daar heel goed in te adviseren en mij precies te vertellen wat voor ons wel of juist niet zou werken.

Naast professioneel advies biedt Karpetten van Kaatz ook een stalen service. Van elk vloerkleed kun je een staal bestellen. Hier betaal je tien euro borg voor, deze borg krijg je na het retourneren van de stalen weer netjes teruggestort. De stalen kun je online bestellen, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan de stalenkamer van Karpetten van Kaatz. Van mijn geselecteerde vloerkleden vroeg ik een staal aan. En hoe grappig is het, dat het vloerkleed wat voor mij op nummer één stond, direct afviel. Het was veel te heftig qua kleur. Ook mijn nummer twee en drie vielen af (ze deden niets voor de ruimte) en zo hield ik een totaal andere top drie over dan vooraf verwacht.

Maatwerk

Aan de hand van de stalenservice kon ik een goede keuze maken en werd vervolgens mijn vloerkleed op maat gemaakt! Nog een service van Karpetten van Kaatz. Met een vloerkleed van Jeroen en Katja ga je namelijk absoluut voor een uniek exemplaar van uitstekende kwaliteit. Ons vloerkleed werd op maat, met een diameter van maar liefst drie meter, in het rond gemaakt. Zo tof! Ronde vloerkleden zijn een opkomende trend. De meeste ronde vloerkleden zijn echter veel te klein. Te klein om mooi te passen in een zithoek. Voor mij moet een vloerkleed royaal zijn. Dan oogt je zithoek groter. Door mijn ideale maten door te kunnen geven aan Karpetten van Kaatz, ligt hier nu maatwerk: het perfecte ronde vloerkleed. Mooi afgewerkt, zelfs met anti-slip afwerking aan de onderkant van het kleed, in een gewaagde roze marmer print. Wij zijn blij!

Ben jij op zoek naar een nieuw vloerkleed? Neem dan eens een kijkje bij Karpetten van Kaatz.

Dit blog is in samenwerking met Karpetten van Kaatz tot stand gekomen. Ik ben heel enthousiast over de werkwijze van Karpetten van Kaatz en over de mensen achter dit bedrijf. Een absolute aanrader!

Een Antwoord

  1. Beste Lisanne,
    Wat een tof schilderij aan de wand (die van het Zeeuws Meisje). Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

Laat een reactie achter