dinsdag 20 juli 2021

HKliving bij FunDesign

Onze allereerste HKliving aankopen waren twee legergroene hanglampen voor boven de eettafel. Deze hebben daar gehangen tot wij tien jaar later (afgelopen jaar) gingen verhuizen. Vanaf het moment dat deze industriële lampen onze eethoek sierden ben ik fan van dit Nederlandse interieur merk. HKliving is opgericht door Emiel Hetsen en Sander Klaver in 2009. De naam HKliving is ontstaan door de initialen van de achternamen van de oprichters. In de beginjaren van HKliving was de look van de verschillende producten vooral Scandinavisch en industrieel. Tegenwoordig omschrijft eclectisch en kleurrijk het merk beter. Prachtige ontwerpen geïnspireerd op traditionele designs in een nieuw jasje. Bij FunDesign vind je een uitgebreide selectie van dit toffe merk.

Verlichting

Ik begon dit blog door te schrijven over onze voormalige hanglampen. Op dit moment is de hanglamp Traditional Lantern Vintage van mij een absolute favoriet. Deze verlichting wordt gemaakt in de laatste ambachtelijke werkplaats in de bergen van Taiwan en staat hoog bovenaan mijn wensenlijstje. Voor ons huidige huis hebben wij al wel een tafellamp van HKliving gekocht. De combinatie van het keramiek en textiel in crème kleur zorgt voor een sfeervol geheel. De grafische zwarte print op de kap geeft net even een kenmerkende knipoog aan het geheel. Bij FunDesign vind je de Retro Cone vloerlamp in de collectie. Een hele stoere grote broer van onze tafellamp! Deze retro vloerlamp heeft een mooie natuurlijke uitstraling.

Vloerkleden

Ook kozen we voor een vloerkleed van HKliving voor ons nieuwe huis. Het Printed Stonewashed vloerkleed van HKliving met Oosters patroon in een nieuw jasje heeft hele warme kleuren, wat prachtig past bij ons wandsysteem en de stoere zwarte muur en wat zorgt voor een mooi geheel. Van de collectie vloerkleden bij FunDesign ben ik weg van de Hand Knotted Woolen Berber. Dit vloerkleed is zo kleurrijk en uniek!

Parasols

Wist jij dat HKliving naast verlichting , banken, tafels en spiegels ook waanzinnig mooie parasols in de collectie heeft? Ik heb er echt even voor moeten sparen, maar dan heb je ook wat! Wij hebben de gestreepte variant in de tuin staan. Bij FunDesign verkopen ze de HKliving beach parasol in Pistache en Floral. Welk design vind jij het mooiste? Ik hoef daar niet lang over na te denken!

Heb jij nog een HKliving item op je wensenlijstje voor je huis staan? Dit blog is geschreven in samenwerking met FunDesign, een webshop waar alle designmerken online worden aangeboden.

Laat een reactie achter