vrijdag 11 oktober 2019

DOK 2 metamorfose van onze eettafel

Speciaal voor de woonmaand mag ik samen met DOK 2 een metamorfose van onze eettafel aan je laten zien. Oktober is de woonmaand. Het moment om aan de slag te gaan in je huis. Heb jij dat ook? Behoefte aan een andere sfeer in huis wanneer de seizoenen veranderen? Ik wel. Vaak ga ik dan voor een andere kleur op de muur. Met weinig werk en budget geeft dit altijd een enorme verandering qua sfeer en look in huis. Deze keer besloot ik het echter over een andere boeg te gooien en ging ik met meubels, verlichting en woonaccessoires van DOK 2 aan de slag.

Sfeerbeleving

DOK 2 is een woonwarenhuis in Veenendaal, mijn woonplaats, de plek voor heel veel wooninspiratie! Het woonwarenhuis biedt een gevarieerd assortiment aan meubels, verlichting en woonaccessoires. Doordat de winkel is opgedeeld in verschillende woonstijlen en sfeerkamers biedt DOK 2 lekker veel sfeerbeleving. Daarnaast kun je in dit woonwarenhuis van maar liefst 6000 m2 terecht voor persoonlijk interieuradvies. Kortom: de perfecte plek om je te bevinden wanneer je fijne verander plannen hebt.

Een warme en luxe uitstraling

Eerst oriënteerde ik me op trendy eetkamerstoeltjes. Eetkamerstoel Vince is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik koos voor een mix van oud roze en bordeaux rood. Het fluweel geeft een warme en luxe uitstraling (passend bij de herfst) en het zwart metalen frame zorgt voor een stoere touch. Ik combineerde deze twee kleuren voor een speels effect. Het stoeltje is fijn geprijsd en wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief van DOK 2, ontvang je online direct 5 euro korting. Leuk om even mee te nemen!

Onze eettafel bleek natuurlijk staan. Deze tafel staat al jaren en gaat voorlopig nergens naar toe. Het is zo’n fijne leeftafel! Ik ben er inmiddels behoorlijk aan gehecht. Wel zocht ik voor boven de eettafel een nieuwe hanglamp uit. Het is de lamp Chiara van COCO Maison geworden. Het licht schijnt door de kleine gaatjes van de lampenkap wat vrolijk fonkelt en zorgt voor een mooi lichtspel. Ook geeft de gouden kleur van de kap veel warmte en gezelligheid. Perfect voor een herfst make-over.

Aan de muur hing ik het schilderij Organized van 103×143 cm. Wij hebben een ophangsysteem (gewoon van de bouwmarkt) aan de muur achter onze eettafel bevestigd, waardoor het voor mij heel gemakkelijk is om te veranderen van wanddecoratie. In dit schilderij komen alle kleuren van de hanglamp, de stoelen, de accessoires en eetkamerstoelen samen, zodat het totaalplaatje een mooi geheel vormt.

Tot slot zocht ik nog drie vazen uit. Een groot roze exemplaar, Sienna Medium, waar ik een flinke gedroogde tak in zette. Een glazen vaas, Sienna small, wederom in de kleur roze alleen dan een andere tint, die gevuld werd met een mooie bos chrysanten. Door voor seizoensbloemen en takken te kiezen, haal je ook de herfstsfeer en kleuren in huis. En in een gek goudkleurige vaas, Gigi small, mochten een paar roze bessentakken pronken.

Oktober woonmaand

Wat heb ik nu in totaal uitgezocht bij DOK 2? Vier eettafelstoelen (276), een hanglamp (299), een schilderij (199) en drie vazen (79-60-30). Voor de gedroogde tak en de herfstboeiers was ik ongeveer 20 euro kwijt bij de bloemist. In totaal heb je voor een metamorfose als deze een budget van ongeveer 1000 euro nodig, waarmee je ook nog eens profiteert van een mooie woonmaandkorting. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om zelf aan de slag te gaan in deze oktober woonmaand!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met woonwarenhuis DOK 2. Voor dit blog mocht ik alle producten zelf uitzoeken en heb ik een totaalplaatje neergezet waar ik heel blij mee ben. Ik werk alleen samen met partijen, waarbij ik trots kan zijn op het eindresultaat en waar ik volledig achter sta. 

2 Antwoorden

  1. Wow Lisanne wat een plaatje! Heel mooi gestyled, die lamp is ook fantastisch! En de stoelen geven zoveel warmte en matcht zo goed met het schilderij. Plaatje hoor!

  2. Wat een fijne en warme sfeer.

Laat een reactie achter