maandag 02 december 2019

Werk aan de muur van Sander van Laar

Zag jij gisteren het televisieprogramma ‘Weer verliefd op je huis’ van vtwonen? Daar was een prachtig bloemstilleven van Sander van Laar te zien. Ook hier in huis ging er werk aan de muur van Sander van Laar

Prachtige bloemstillevens

Een aantal weken geleden was er hier in Veenendaal de jaarlijkse kunstroute. Vlak voor deze route startte ging ik met mijn dochter naar de bibliotheek. Onze bibliotheek is in de Cultuurfabriek gevestigd en na het lenen van de boekjes werd beneden mijn oog getrokken door het werk ‘De schelp’ wat ik speciaal voor dit blog in mijn slaapkamer mocht fotograferen. Een aantal mensen was bezig om de tentoonstelling (onderdeel van de eerder genoemde kunstroute) op te bouwen en hoe toevallig dat Sander van Laar, de kunstenaar van deze prachtige bloemstillevens, met zijn zoontje net op dat moment zijn werk had afgeleverd! We raakten aan de praat en nog datzelfde weekend mocht ik twee van zijn prachtige werken bij ons thuis begroeten en bewonderen en vandaag met jullie delen.

Digitale kunstenaar

Sander laat zich inspireren door oude meesters en hij werkt het liefst met kleurrijke en fluweelzachte bloemen gecombineerd met een stoer dramatisch contrast. Het werk geeft het gevoel dat de bloemen geschilderd zijn, maar dan met een digitaal tintje. Sander van Laar is een echte digitale kunstenaar.

‘Royal Pink’ doet het bij ons in de woonkamer heel goed. Ik vind de roze, rode en oranje bloemen tegen de grijsblauwe achtergrond een fantastische combinatie. Op deze foto staat het bloemstilleven in een vaas uit het Rijksmuseum Amsterdam. In meerdere werken van Sander zijn vazen of accessoires van het Rijksmuseum te bewonderen.

Kunsten in de fotografie

Sander componeert zijn stillevens bloem voor bloem. Alle bloemen worden door hem stuk voor stuk gefotografeerd en vervolgens verzameld in zo’n prachtig bloemkunstwerk. Zijn oog voor detail is echt enorm. Als bloemenmeisje kan ik niet anders dan elk kunstwerk enorm bewonderen.

Naast werk op maat of een ‘Limited edition’ is er kun je voor deze kunstige bloemstillevens ook terecht bij Wallmore.

woensdag 27 november 2019

Oddness vazen

Oddness staat garant voor bijzondere interieurproducten! Wat mag ik de laatste tijd veel moois delen, hè? Oddness ontdekte ik wederom via Instagram. Hoewel Instagram de afgelopen jaren best wel veranderd is, vind ik het heel fijn dat ik er nog steeds zoveel nieuwe ontdekkingen kan doen en inspiratie vind. Oddness was voor mij zo’n nieuwe ontdekking. Ben jij al bekend met dit vernieuwende Nederlandse label? Deze vazen zijn onderdeel van de inspirerende producten van Oddness. De Oddness vazen ‘Bubblegraphy’ zijn stuk voor stuk originele items met een uniek ontwerp en een bijzondere vorm. Ook de Brok kandelaren (fantastisch op een kersttafel!) en Larva lampen horen bij deze prachtige collectie.

Bubblegraphy

Bij de Bubblegraphy vaas is heel duidelijk de schoonheid van willekeur te zien. Het patroon van elke vaas wordt gemaakt door een speciaal proces. De vazen worden ondergedompeld in een zeepglazuur vol bellen. Deze bellen kun je niet sturen, ze gedragen zich zoals ze zelf willen, waardoor er unieke patronen ontstaan. Deze ongebruikelijke techniek zorgt voor een bijzonder en mooi resultaat!  De vazen zijn gemaakt van keramiek en het matte glazuur aan de binnenkant van het product zorgt er voor dat de vaas waterdicht is.

Dutch Design

Adrianus Kundert is de ontwerper van deze prachtige vazen en de oprichter van Oddness. Bubblegraphy was het eerste ontwerp voor Oddness. Al snel volgde daar de Chunk kandelaar van Ward Wijnand op  en inmiddels ontwikkelt Adrianus samen met andere Nederlandse ontwerpers producten, produceert deze en verkoopt ze via de eigen webshop en winkels verspreid over de hele wereld.

Alle ontwerpers hebben één ding gemeen, ze hebben net als Adrianus Kundert een voorliefde voor het willekeurige. Oddness, gevestigd in Rotterdam, staat voor het experiment en zorgt er voor dat het toeval een beetje de ruimte krijgt. Een prachtig stukje Dutch Design waar we weer heel trots op kunnen zijn.

maandag 25 november 2019

Little Darling tafellamp

Deze Little Darling tafellamp was liefde op het eerste gezicht. Een kleur bepalen vond ik lastig, want ze zijn allemaal even mooi. Sunsine yellow of Scandi Black, Bubblegum Pink of Strawberry Red. Alleen de namen zijn al een feestje op zich! Na lang wikken en wegen (ik kan een enorme twijfelkont zijn) ging ik voor Forest Green. Toch een veilige keuze, zodat de lamp overal in ons huis mooi past. Deze keuze maakt een plekje bepalen er niet gemakkelijker op! In de woonkamer, op de slaapkamer of zelfs op de kinderkamer, dit prachtige stukje Zweeds design maakt elke ruimte uniek.

Studio Twelve-O-Two

Studio Twelve-O-Two is de aanleiding voor dit blog. Een paar maanden geleden ontdekte ik deze werkelijk prachtige webshop op Instagram. Opvallende interieur items en super mooi design met een unieke uitstraling. Ga maar eens een kijkje nemen en je bent verkocht! Deze webshop onderscheid zich en heeft absoluut het wow-effect. De verschillende Crystal Rocks zijn een plaatje, de vaasjes van About form and function in één woord prachtig en de verlichting van Swedish Ninja zijn heuse blikvangers. Niets is Studio Twelve-O-Two te gek. Zij gaan voor een ‘colorboost’, met hier en daar wat jaren ’80 invloeden en een beetje bling bling.

Swedish Ninja

Met de design lampen van Swedish Ninja haal je een echte blikvanger in huis. Deze fijne verlichting is ook onderdeel van de mooie collectie van Studio Twelve-O-Two. Het maakt niet uit of de Little Darling nou schijnt of niet, een eye-catcher blijft het! De ontwerpster van deze lamp liet zich inspireren door het lengteverschil tussen haarzelf en haar man. Traditioneel Scandinavisch design met een onverwachte wending of wel design met persoonlijkheid, waar je een leven lang van houdt. Daar staat Swedish Ninja voor, want een geweldig ontwerp vergeet je nooit!

Kortingscode

Naast deze tafellamp vind je bij Studio Twelve-O-Two ook wandlampen en vloerlampen van Swedish Ninja. Heb jij ook zo’n zin gekregen in een fijne blikvanger in huis? Gebruik dan de kortingscode: Lisanne. Met deze code krijg je t/m 1 december 20% korting op alle Swedish Ninja producten bij Studio Twelve-O-Two. Daarmee ga je voor verlichting van exclusieve kwaliteit! Want wist jij dat alle lampen van Swedish Ninja speciaal voor jou op bestelling worden gemaakt?

zondag 24 november 2019

DIY voor de kersttafel

Dit blog sluit perfect aan bij het blog van afgelopen woensdag. De ideetjes voor kerst zelfmakers en de aankleding van het huis beginnen te komen. Deze DIY voor de kersttafel is heel simpel, vriendelijk voor de portemonnee en met een groots effect.

Wat heb je nodig? Een aantal terracotta potjes in verschillende maten. Bij ons in de schuur staan er massa’s, dus in mijn geval hoefde alleen een borstel over de potjes te halen en kon ik verder met het volgende puntje op het boodschappenlijstje. Ik haalde witte kaarsen in verschillende maten in huis en kocht bij de bloemist een klein kistje mos en twee blokken oase steekschuim.

Rust-Oleum

Voor het schilderwerk vond ik nog een brede en platte kwast op zolder en koos ik de Rust-Oleum Metallic Finish Meubelverf Gold. Deze verf kan rechtstreeks worden aangebracht op hout, pleisterwerk of bijvoorbeeld steen als deze terracotta potjes. Sommige potjes waren al een aantal keer gebruikt en hadden dus wat gebruikerssporen. Toch was het niet nodig om de potjes schoon te boenen. Een borstel was genoeg. Vervolgens bracht ik een laag van de Rust-Oleum Meubelverf aan en na een uurtje liep ik de potjes nog eens langs met de kwast. Klaar! Heerlijk. Ik houd van verfklusjes zonder al te ingewikkelde handelingen.

Toen de verf voldoende was gedroogd heb ik de potjes gevuld met oase steekschuim. Hier kunnen de smalle kaarsen makkelijk ingestoken worden en staan de dikke kaarsen gelijk wat hoger op in het potje. Ook de dikke kaarsen drukte ik een klein stukje in het steekschuim, zodat ik niet bang hoef te zijn dat ze omvallen. Tot slot werkte ik de potjes af met een vers randje mos. Dit staat leuk en verhult de oase.

Klaar! Een perfecte combi met het tafelkleed van Annet waar ik afgelopen woensdag over schreef. Dit kleed doet het namelijk heel goed met gouden accenten en deze geven ook gelijk een fijn chic en sfeervol kerstsfeertje!

Nu vraag je je misschien af, wat ik in de tussentijd (tot kerst) met al die (acht maar liefst) potjes ga doen. Want hoe leuk het ook staat, echt praktisch is het natuurlijk niet op een eettafel waar we ook aan eten, werken en spelen. Ik heb de potjes, tot ze op de kersttafel mogen pronken, allemaal in de vensterbank gezet. Leuk dat dat staat! De kaarsjes hebben al een aantal avonden gebrand. Sfeervol voor binnen en buiten!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rust-Oleum. Zag je de andere drie blogs al? Die ik ook voor dit fijne verfmerk mocht schrijven. 

woensdag 20 november 2019

Tafelkleed van Annet Weelink

Ben jij al bezig met de styling van de eettafel voor de feestdagen? Ik stiekem wel. Het kerstdiner is dit jaar bij ons en ik kan me vooraf enorm verheugen op het mooi aankleden van de tafel. Dit jaar ga ik (denk ik) niet voor traditioneel rood en natuurlijk groen, maar voeg ik er roze aan toe. Het uitgangspunt wordt in elk geval dit toffe tafelkleed van Annet Weelink.

Annet Weelink Design

Misschien ken jij Annet Weelink wel van haar mooie collectie behang. Annet is namelijk freelance print en graphic designer en heeft sinds 2015 haar eigen label: Annet Weelink Design. Voorheen werkte Annet in de modeindustrie en ze begon haar eigen collectie dan ook met het uitbrengen van één tas. Al snel werden dat verschillende tassen en kwamen er kussens, kleding en posters bij. Inmiddels heeft Annet Weelink een uitgebreide collectie waaronder dat geweldige behang (eens een interieurjunkie altijd een interieurjunkie) wat ik net al noemde en waar ik helemaal weg van ben.

Dreamy Jungle Dark

Dit tafelkleed is ook onderdeel van Annet Weelink design. Het heet ‘Dreamy Jungle Dark’ en is gemaakt van 100% katoen. Het formaat van je eettafel speelt geen rol, want het tafelkleed wordt op bestelling geprint. Zo kun je ook afwijkende maten opgeven. Voor mij is dat ideaal, want onze eettafel is flink.

Een perfecte kersttafel

Ik vind deze donkere basis perfect voor de styling van een kersttafel. Door het te combineren met goud bestek, roze bordjes en accessoires, natuurlijke donkergroene takken en rode bessen zie ik al een perfecte kersttafel voor me. Het jungle thema maakt het totaalplaatje weer lekker anders dan anders! En dat is toch wel elk jaar weer mijn streven.

Speciaal voor kerst heeft Annet nog drie prints voor tafelkleden ontworpen. Ik vind het moeilijk kiezen, maar ik denk dat ‘Julius’ mijn favoriet is. Ik ben benieuwd naar die van jou!

1 2 3 87