woensdag 10 februari 2021

Bloemen Bijdehand | Valentijnsdag

Inmiddels heb ik wel ervaren dat het belangrijk is om zaken vooruit te plannen. Op het laatste moment snowboots bestellen voor mijn dochter bleek bijvoorbeeld een riskante onderneming. Ze kwamen op het nippertje zaterdag aan het einde van de dag binnen. Net op tijd, maar het scheelde echt heel weinig. Bezorgtijden lopen flink op en even snel iets bij een winkel halen is er op het moment simpelweg niet bij. Komende zondag is het Valentijnsdag. Heb jij al bedacht wat jij jouw geliefde, je moeder of een goede vriendin wilt geven?

Rozen

Bloemen zijn natuurlijk altijd een heel goed idee! Huis van Bloemen stelde een mooiste Valentijnsdag boeket voor ons samen. Peter en Bertine in Middelburg kozen de mooiste rozen uit en combineerde dit met hele fijne voorjaarsbloemen: Anemonen. Ik houd van rozen, maar ik vind ze nog mooier wanneer ze gecombineerd worden met andere bloemen. Dat maakt een roos wat mij betreft nog krachtiger.

Ik bleef dit heerlijke boeket fotograferen. Wat staan ze goed in een klassiek bolvaasje! Natuurlijk wel in een hip kleurtje. Dat kun je Huis van Bloemen wel toevertrouwen. Dit boeket in een mooie lila vaas op pootjes vind ik ook een top combinatie. Deze lila vaas met varens erop, doet het trouwens ook heel goed als pot voor je kamerplanten of voorjaarsbolletjes. Ook het groene vaasje is er zo eentje. Prachtig in combinatie met deze romantische bos, maar ook perfect om een plantje in te zetten. Voor wanneer je even zonder bloemen zit. Zo staat er altijd wat op tafel.

Aardbeien vaas

Een echte knaller is toch wel de aardbeien vaas. Waar ik eerder al de gele vaas met citroenen promootte (hoe mooi is die?) moet ik ook echt de vaas in de vorm van een extra grote aardbei even in het zonnetje zetten. Ik vind ‘m fantastisch! Hier word je toch vanzelf blij van? Een beetje extra vrolijkheid en liefde kunnen we allemaal in deze tijd wel gebruiken. Dus bedenk iets leuks en verras een dierbaar persoon met een lief gebaar of een heerlijke bos bloeiers.

Tot slot nog ons welbekende bloemen boodschappenlijstje! Wil jij gaan voor een knaller van een Valentijnsboeket? Mix dan verschillende rozen door elkaar en voeg een andere voorjaarsbloeier aan de bos toe. In dit boeket zitten de volgende rozen verwerkt: een Roos Ecuador Shimmer (zalm), meerdere Trosrozen Mimi Eden (roze/wit), de Roos Ecuador Red Panther (rood gestreept), de Roos Art Deco (roze) en Anemonen Mistral wit (XL).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Huis van Bloemen. De hotspot voor een perfect Valentijnsboeket! Ook komen alle vazen in dit blog bij deze fijne bloemist vandaan.

donderdag 04 februari 2021

Bloemen Bijdehand | Pastel boeket

Pastel kleurtjes. Je houdt ervan of niet. Ik ben meer van de sprekende kleuren, maar vind het heel leuk om deze met zachtere pasteltinten te combineren. Een pastel boeket wordt hier dus met open armen ontvangen. Zeker wanneer het samengesteld is door bloemist Huis van Bloemen.

Voorjaar

De zacht blauwe, roze, oranje en lila kleurtjes versterken elkaar in dit boeket heel mooi. Je kunt het voorjaar bijna ruiken! Daarvoor zorgt natuurlijk de Violier. Deze heerlijk geurende bloem zorgt ervoor dat je hele woonkamer naar de lente ruikt. De Violier heeft grijsgroene bladeren en gevulde bloemtrossen die een zoete en een licht kruidige geur geven. Wist jij dat deze bloem familie van kool is? De bloem komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en de Canarische eilanden. De Violier staat symbool voor verfijnde schoonheid en zijn te koop in wit en in diverse pasteltinten, zoals deze mooie lila kleur.

Papegaai kandelaar

Hoe tof is de papegaai kandelaar van &Klevering? Ik zette er een kaars van Hay in en brandt deze nu bijna elke avond. Mijn ogen worden steeds naar dit vrolijke plaatje toegetrokken. De kandelaar komt uit de winkel van Huis van Bloemen. Peter en Bertine gaan niet alleen voor de mooiste bloemen, maar zijn ook altijd op zoek naar de mooiste woonaccessoires, zoals deze kandelaar. De bloempot met paddenstoelen is er nog zo eentje. Deze is van Des Pots, komt uit de winkel en kan ook prima ingezet worden als vaas.

Natuurlijk eindig ik dit blog niet, zonder je het (bijna) wekelijkse bloemen boodschappenlijstje mee te geven. Zit je klaar met pen en papier? Of klinkt dat heel ouderwets. Een screenshotje maken kan natuurlijk ook! In dit boeket in pastelkleuren vind je de volgende bloemen:

een Violier, Ranonkels, Nerine, Oxypetalum, een Roos Ecuador Shimmer, een Franse tovertulp Jongerius, een Franse tulp, een Ranonkel Pon Pon, Anemonen, Lisianthus en Delphinium.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met bloemist Huis van Bloemen. Helaas hebben ook zij hun deuren tijdens deze lockdown moeten sluiten, maar niet getreurd. Via mail, de website of whatsapp kun je jouw bestellingen nog steeds doorgeven. Ondertussen geven Peter en Bertine de winkel een echte make-over.

Het voorjaar staat te popelen en zo ook Huis van Bloemen!

dinsdag 02 februari 2021

Muurmeesters

Misschien weet je het nog wel. Het is al wel even geleden, dat stylist Frans Uyterlinde dit schilderij van Vincent van Gogh uitzocht voor een make-over bij het televisieprogramma VTWonen: Weer verliefd op je huis. Ik ben het in elk geval nooit vergeten. Ik was er direct weg van. Helaas vond ik er in ons vorige huis geen geschikte plek voor. De blauw grijze kleur op de muur en de boekenkast vlak naast de bank waren toen geen goede match. Na onze verhuizing moest ik weer denken aan dit prachtige schilderij. Want zou deze Muurmeester Stapels Franse romans nu niet juist perfect staan?

Onze woonkamer is gelegen op het noorden. Gelukkig hebben we er twee ramen tot op de grond, plus openslaande deuren, waardoor er veel licht naar binnen komt. Maar het blijft natuurlijk wel een wat donkerdere ruimte. Daarom koos ik ook voor de gele muurverf ‘India Yellow’ van Farrow&Ball. Een kleur die de hele kamer doet oplichten en de zon in huis laat schijnen.

Vervolgens hingen we een ophangsysteem van Artiteq op. Ik houd namelijk heel erg van wanddecoraties en schilderijen. Daarbij mag ik ook graag wisselen, zodat een ophangsysteem ideaal is om vlot te kunnen veranderen.

Schilderij van Van Gogh

In een nieuw huis moet ook de wanddecoratie even landen. Waar ik in ons oude huis altijd een winterlandschap boven de bank in de zithoek had hangen, was dat in dit huis veel te donker. De Muurmeesters kwam er niet goed tot zijn recht. Het zijn hele andere ruimtes, met een andere lichtinval en met andere kleuren op de muur, waardoor een schilderij heel anders kan tonen. Na een aantal keer veranderd te hebben in de woonkamer, moest ik ineens weer denken aan dit schilderij van Van Gogh.

Het schilderij heet Stapels Franse romans. Ik bestelde het bij Muurmeesters, want eerlijk? Ik ben verwend. Als je eenmaal een Muurmeesters aan je wand hebt, wil je eigenlijk niet meer anders. De kunst komt er zo mooi op uit, het toont zo rijk en de kwaliteit is fantastisch. Je kunt zelf de afmeting van het schilderij bepalen en kiezen uit een zwart, aluminium of goud frame. Daarbij is een Muurmeesters ook nog eens goed voor de akoestiek.

In het schilderij komen alle kleuren uit de woonkamer samen, zo is het een verbindende factor geworden. En wat een pareltjes zijn de bloeiende Papavers er ook bij, hè?

zaterdag 30 januari 2021

JNGL

Deze maand is onze woonkamer een flink aantal kamerplanten rijker geworden. Voor dit blog ging ik een samenwerking aan met JNGL. Een nieuwe webshop in mooie kamerplanten.

Kamerplanten

Zoals jullie misschien wel weten, zijn wij afgelopen zomer naar deze nieuwbouwwoning verhuisd. Inmiddels hebben alle meubels wel een beetje een plekje gekregen en weet ik waar ik graag een plant wil hebben staan. Nu had ik de kamerplanten uit onze oude woning gewoon mee verhuisd. Elke keer als we bij het huis gingen kijken, zette ik er een paar in de auto of in de bak van mijn fiets. Zo verhuisden ze één voor één mee. Sommige van die planten staan nog steeds te pronken, maar ze hebben het niet allemaal overleefd. Daarbij komt nog, dat ik in januari (elk jaar) altijd heel graag met mijn moeder naar tuincentra ga onder het motto ‘kerstboom eruit en kamerplant erin’. Wij houden daar zo van! Dit jaar gaat dat helaas niet en moeten er andere wegen gezocht worden om een mooie plant in huis te halen.

Waar op deze plek (op de foto’s) in december nog een kerstboom stond, kwam daar in januari een hele grote kamerplant voor terug. Echter, ik bestelde ook een nieuwe lamp. Deze wandlamp van het merk Valerie Objects. Deze lamp stond al zo lang op mijn wensenlijstje! En na een poosje sparen, verwende ik mezelf met de hanglamp no. 2 in de kleur curry. Door de komst van de hanglamp kon mijn enorme Kentia Palm helaas niet blijven staan. Deze staat inmiddels al mooi te wezen voor het raam, voor het String wandmeubel. Prachtig! Daardoor ontstond hier weer een ‘gat’. Dat gat mocht ik vullen in samenwerking met JNGL. Een nieuwe webshop vol met de mooiste kamerplanten.

Olifantspoot

Bij JNGL worden alle kamerplanten vanaf vijfendertig euro gratis thuis bezorgd. Alle planten komen rechtstreeks van de kweker en voor elke verkochte plant, plant JNGL met partner One Tree Planted een boom. De website is verdeeld in een aantal categorieën: makkelijke kamerplanten, luchtzuiverende kamerplanten, grote kamerplanten en diervriendelijke kamerplanten. Dit maakt het zoeken naar jouw kamerplant lekker overzichtelijk. Ik ging voor een grote kamerplant en koos deze Beaucarnea vertakt. Deze plant kennen wij ook wel onder de naam Olifantspoot. Deze plant heeft weinig water nodig, is lucht reinigend en kan tegen direct zonlicht. En wist jij dat deze vertakte variant met brede olifantspoten wel zo’n 15 jaar oud is, voordat hij de kweker verlaat?

De plant kwam heel stevig verpakt en keurig thuis bezorgd tot aan de voordeur. Dus ben jij nog op zoek naar een mooie kamerplant? Maar denk je dat kan nu even niet? Dan zeg ik, jawel hoor! Bijvoorbeeld via de webwinkel van JNGL. Voor een plant heb je natuurlijk ook een mooie bloempot nodig. Ik zocht naar een groot formaat in de kleur zachtroze en kwam bij deze buitenpot Pure Beats S van Elho uit. Misschien niet direct iets waar je aan denkt, maar wat mij betreft kan zo’n bloempot voor buiten ook prima binnen.

Dit bericht is gesponsord door JNGL. Ik kreeg deze mooie kamerplant om een blog over te schrijven. Ik werk alleen samen met partners, waar ik helemaal achter sta. 

woensdag 27 januari 2021

Bloemen Bijdehand | Mimosa

Op deze grijze en hier regenachtige dag, hoop ik je op te fleuren met dit voorjaarsboeket samengesteld door Huis van Bloemen. Deze keer gingen Peter en Bertine uit Middelburg voor knallende kleuren. Ik word hier zo vrolijk van. Heb jij dat ook? Naar een uitbundige bos als deze blijf je toch kijken? In dit boeket is één van mijn favorieten van dit seizoen verwerkt: de Mimosa.

Mimosa (Acacia dealbata) heeft iets sprookjesachtigs vind ik. De trossen met pluizige heldergele bolletjes, die ook nog eens heerlijk ruiken. Deze vroegbloeier komt van oorsprong uit Australië. Het groenige en donzige blad van de Mimosa is dubbel geveerd en heeft wat weg van een varen.

Voorjaarsboeket

Wil jij ook op pad gaan voor een bos als deze? In dit voorjaarsboeket zitten verschillende hyacinten in gemengde kleuren en natuurlijk mijn favoriet de Mimosa (takken met gele balletjes). Dan een aantal vrolijke voorjaarsknallers als een gewone Anemoon, een Anemoon XL en een Ranonkel Cloni XL. Deze laatste twee komen beide uit Italië. Verder vind je in het boeket een Sandersonia, dat is de bloem met oranje belletjes en de Viburnum, ook wel bekend als een sneeuwbal. Tot slot zitten er verschillende Franse Tulpen in de voorjaarsbos, namelijk de Tulp Jonquieres (tovertulp), Tulp Avignon oranje en de Tulp Galmour Unique.

Citroenvaas

Dit boeket doet het heel goed in allerlei verschillende vazen. Alle vazen die je op de foto’s ziet komen bij Huis van Bloemen vandaan. Net als de stolp en de papegaaien kandelaar. Wanneer je interesse hebt in één van deze exemplaren, stuur Peter en Bertine dan gerust een berichtje. Zij kunnen een hoop voor je regelen! Eén van de mooiste combinaties vind ik toch wel dit voorjaarsboeket in de vaas met citroenen. Dit ontwerp van Des Pots is helemaal trendy en ik snap dat wel. Van een vrolijke gele knipoog in de vorm van de citroenvaas is een heerlijke blikvanger op tafel.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Huis van Bloemen, mijn favoriete bloemist van Nederland!

1 2 3 94