vrijdag 26 januari 2018

Planten in water en glas

Misschien heb je begin januari wel de Intratuin folder voorbij zien komen. Ik heb ‘m in elk geval een paar keer doorgekeken. Lekker stoer, veel zwart wit, groen en met natuurlijke materialen. Voor ons de inspiratiebron voor het schrijven van dit blog. In samenwerking met Plantion (eerder schreef ik daarvoor al over de Amaryllis bol en de vleesetende plant Nepenthes) willen we graag de groen trend Hydroponie laten zien. Zet je planten in water en glas!

Hydroponie

Hydroponie is een vorm van hydrocultuur. Je laat je plant niet in de aarde, maar in het water groeien. Hoe doe je dat in de praktijk? Vlak onder het blad maak je een kerf (bij de knoop). Daar bevindt zich namelijk het hormoon van de plant. Zorg ervoor dat de wortels goed schoongespoeld zijn, dat er geen aarde meer aan de wortels zit, anders gaan ze rotten in het water. Vervolgens vul je een mooie glazen (fles,-)vaas met bronwater. De plant heeft de mineralen uit het bronwater nodig, daarom is kraanwater niet geschikt.

Welke soorten planten zijn geschikt?

Welke soorten planten zijn geschikt voor Hydroponie? Wij gebruikten een aantal stekjes. Vooral de Pannenkoekenplant was een succes. Na een paar dagen zagen we de waterwortels al verschijnen. Je kunt deze groen trend ook uitproberen bij Klimop, de Philodendron, de Siernetel of de Begonia. Daarnaast zijn verschillende kruiden als Basilicum, Rozemarijn, Lavendel en Salie erg geschikt. Wist jij dat deze kruiden erg snel groeien op water en dat ze op die manier elke dag nieuwe bladeren geven?!

Win een bloemenbon

Aan dit blog mag ik een leuke winactie verbinden. Win een bloemenbon ter waarde van 25 euro! Hoe maak je kans? Tag op Instagram onder mijn foto jouw favoriete bloemist, word lid van de nieuwsbrief van kleurrijkeverhalen.nl en zo maak je kans op een boemenbon ter waarde van 25 euro die weer te besteden is bij jouw favoriete bloemist! De bon moet wel in één keer besteed worden. Waag jij een kansje?

Fijne dag!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Plantion.

2 Antwoorden

  1. Wat leuk!! Ik ben heel erge fan van planten in water zetten.. ik heb veel monstera bladen in doorzichtige vaasjes rond het huis liggen. Dank voor de tip.. wist zelf niet wat ik moest doen als ze opeens snel dood gingen.. maar goed schoonmaken dus! Ik hou zelf eigenlijk meer van planten dan bloemen.. bloemen zijn mooi om te ontvangen, maar ze gaan zo snel dood. Ons huis zit vol met planten!
    https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/impressive/

  2. Hoi, ik wilde vragen of dit ook gaat met de pannekoekplant, aangezien ik er al wat heb, zou je eventueel een foto willen doorsturen daarvan.
    Vriendelijke groeten heidi

Laat een reactie achter