zaterdag 24 januari 2015

Let it snow

Lisanne van de Klift interieur

Zodra er sneeuw valt, wil ik naar buiten. Wandelen, genieten van een witte wereld. Sneeuw maakt alles een beetje mooier en het gedempte geluid, ik hou er van. Op de logeerkamer staat sinds afgelopen zomer deze antieke kast. De kast is het eerste meubelstuk, dat mijn ouders samen kochten. Vroeger heeft de kast bijna alle kamers (en muren) in huis gezien. Daarna heeft ‘t ie een poos bij mijn broer gestaan en nu heb ik ‘m gekregen. Een kast met een verhaal. Het was een hele tour om de kast boven te krijgen. Hij kon de draai door het trapgat niet maken, dus moest via de uitbouw door het raam naar binnen. Een paar kleine beschadigingen en weer een verhaal rijker staat ‘ie nu bij ons op de werk,- logeerkamer. Had ik de kast 5 jaar eerder gekregen? Dan had ik ‘m waarschijnlijk geschilderd in een frisse kleur. Mijn smaak is veranderd. Hij mag nu blijven zoals hij is. De muur achter de kast was donkergrijs en heeft nu de kleur ‘Scandinavian Green’ van Painting the Past. Een extra matte, lichte, grijsgroene muurverf. Zo krijgt de kast toch een frisse look. Achter de ruitjes heb ik zwart crêpepapier met punaises bevestigd. Met een krijtstift (chalk marker edding 4095 white) van Pipoos schreef ik in december ‘Let it snow’ op de ramen. De dag na Kerstmis heeft het hier flink gesneeuwd en konden we genieten van een paar fijne wandelingen. De tekst heb ik nog even laten staan, kan ook nog best in januari en februari, toch? Wat mij betreft, laat het maar lekker sneeuwen!

De poster boven het bed is een uitvergrote foto. Ik zie de laatste tijd veel zwartwit foto’s als kaarten of posters in het interieur verschijnen. Foto’s van Brigitte Bardot en Kate Moss zijn favoriet, maar ook bijzondere mooie onbekende zijn geliefd. Ik vind het altijd een beetje een moeilijk punt. Het is super leuk om inspiratie van internet te halen en te gebruiken in je interieur. Ik gebruik inspiratiebeelden graag om een moodboard mee te maken. Maar ik vind het ook belangrijk dat er gelinkt wordt met liefde. De credits geven aan de bedenker, ontwerper of maker van een beeld. Deze foto spreekt mij erg aan en circuleert veel rond op Instagram. Maar wie heeft deze prachtige foto gemaakt? Wie is de fotograaf? Ik weet het niet. De foto is een ontzettend stoer statement in huis. Ik zou in deze blogpost graag linken naar het model en/of de fotograaf. Weet jij meer? Dan hoor ik dat graag!

De lijsten op de bed rand aan het hoofdeinde kocht ik bij een kringloopwinkel en verfde ik zwart. Het mooie origami hanglampje is van Studio Snowpuppe. Per ongeluk heel toepasselijk bij het thema van deze blogpost.

Fijne zaterdag, lieve mensen. Geniet van de sneeuw en pas op voor gladheid.

Dank voor de reacties die ik kreeg op bovenstaande blog. Waarschijnlijk is dit de link naar de maker van het beeld met het meisje en de sproeten. Een website vol met bijzonder en mooi beeldmateriaal.

Laat een reactie achter