vrijdag 15 april 2016

DIY Plantjes in de lucht

Woonplant April - Lisanne van de Klift.1

Als jij een eettafel hebt, waar twee lampen boven hangen. Dan kan je dit weekend met deze groene do it yourself aan de slag! Het is ook nog eens een snelle DIY: klein karweitje, groot effect. Daar zijn we allemaal fan van, toch?!

Wat heb je nodig?

  • Een stok of buis die net iets langer is dan de afstand tussen je hanglampen. Ik kocht een koperen buis bij de bouwmarkt.
  • Een stevig stukje touw. Liefst in dezelfde kleur als het snoer van je lamp, dan valt het touw niet zo op.
  • Plantenhangers. Deze zijn te kopen bij een tuincentrum, maar zijn met een klosje Hoooked katoen van Zpagetti en een houten ring (te koop bij een hobbyzaak als Pipoos) ook heel eenvoudig zelf te maken. Als je op ‘macrame plant hanger’ zoekt via youtube, vind je verschillende instructiefilmpjes.
  • En kleine plantjes in een potje, op een schoteltje of gebruik een leuke kom uit je servieskast.

Woonplant April - Lisanne van de Klift.4

In de plantenhangers heb ik de woonplant van de maand april, de Peperomia, gebruikt. Eerlijk gezegd dacht ik dat het één plantje zou zijn, maar dat klopt niet! De Peperomia is in vele verschillende soorten verkrijgbaar. Je hebt ze met ronde en spitse blaadjes, in allerlei verschillende kleuren en met variërende printjes. Op de website van Mooiwatplantendoen.nl lees je hier meer over.

Woonplant April - Lisanne van de Klift.3

Wanneer je alle benodigdheden hebt verzameld kan je aan de slag. Rijg de hangers aan het buisje. Knoop de buis aan het snoer van je hanglamp vast en zet de potjes in de plantenhangers. Het is leuk om hangers van verschillende hoogtes te gebruiken, dan hangt het niet zo statisch naast elkaar. Tot slot gaan de plantjes in de potjes en kan je de planthangers nog wat verschuiven tot ze naar je zin hangen. Klaar! Ik hoop dat je tot een fijn resultaat komt.

Mooi weekend!

Een Antwoord

  1. Wat een leuk idee! Waar komen de lampen vandaan? Die vind ik ook erg leuk :-)

Laat een reactie achter