donderdag 12 september 2019

Nazomer DIY met Rust-Oleum

Met een heerlijke lange vakantie achter de rug, gaan we weer vol energie aan de slag. De scholen zijn vandaag in dit deel van het land begonnen, ik mag vandaag weer fijn voor een nieuwe groep 6 starten en ook hier op het blog geef ik het startsein voor weer een nieuw seizoen vol wooninspiratie. Ik begin vandaag met een nazomer DIY (doe-het-zelf) in samenwerking met Rust-Oleum.

Nazomerzon

Herinner je je nog het blog over de Chalky Finish muurverf? Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de meubelverf van Rust-Oleum en het thema Rebel Yellow. De kleur geel is voor mij onlosmakelijk verbonden met de zomer. Al brainstormend over wat te doen met dit thema, moest ik weer denken aan de prachtige houten kransen van Woodchuck. Afgelopen jaar maakte Marlous van Oh Marie! daar haar eigen kleurrijke versie van voor vtwonen. Deze keer tover ik dit idee om tot een echte nazomerzon.

Chalky en Metallic Finish Meubelverf

Voor deze DIY koos ik de kleur ‘Mosterd’ van de Chalky Finish meubelverf en de kleur ‘Goud’ uit de Metallic meubelverf lijn. Ik vind het mooi om te zien hoe de extra matte en glanzende verf elkaar versterken. De meubelverf van Rust-Oleum is lekker makkelijk in het gebruik. Voor het verven haalde ik met de hand even licht een schuurpapiertje over de speelgoedblokken en kon ik (na het afplakken) direct gaan schilderen. Dus geen primer nodig!

Speelgoedblokken en een hoepel

Vervolgens maakte ik van speelgoedblokken en een hoepel een krans voor aan de muur. Via Marktplaats vond ik een blokkenkar voor een prikkie. Ik had er vroeger zelf ook eentje en zou er eerlijk gezegd ook best één voor onze dochter willen. Nu richtte ik me echter op een goedkoop exemplaar en ik vond een incompleet en ietwat beschadigde kar. Ideaal voor dit project. De houten hoepel kocht ik een paar jaar geleden via internet en had ik nog liggen. Met de meubelverf, twee kwastjes, het schuurpapier, afplaktape en houtlijm bij de hand kon ik aan de slag.

Eerst selecteerde ik de blokken die ik wilde gaan gebruiken. Om voor mezelf een beeld te vormen welke blokken ik wilde gaan gebruiken heb ik ze eerst even uitgelegd op de hoepel. Vervolgens plakte ik de geselecteerde blokken af en haalde ik over de bovenkant van elk blokje licht een schuurpapiertje. Toen heb ik twee lagen (voor een extra goede dekking) van de meubelverf op de blokken aangebracht. De verf droogt lekker snel, dus met een half uurtje pauze tussendoor kon ik in één keer door werken. Meteen na het verven verwijderde ik het afplaktape en heb ik de geschilderde blokken weer uitgelegd op de houten hoepel voor een mooie compositie. De kleuren mosterd en goud wisselde ik hierbij af. Vervolgens heb ik de speelgoedblokken op de hoepel geplakt met houtlijm. Na een nachtje drogen heb ik nu een super toffe krans voor aan de muur!

Heb jij geen zin om zelf aan de slag te gaan? Bij Woodchuck kun je deze toffe houten kransen ook gewoon kopen! De credits voor dit idee zijn natuurlijk helemaal voor de bedenker Tinta, van deze mooierds voor aan de muur.

2 Antwoorden

  1. Wat ben je toch creatief! Mooi gedaan hoor.
    Leuk om je weer te volgen. Ben na lange tijd afwezigheid weer terug online, ook weer lekker op de blog (homemarit.blogspot.com)

    Fijn dat je weer vol energie bent begonnen, klinkt als een goede vakantie!

    Groetjes Marit

  2. Toffe DIY Lisanne en je foto’s zijn weer prachtig. X

Laat een reactie achter