woensdag 16 oktober 2019

Het interieur van de jaren ’90

Wat herinner jij je als je terug denkt aan het interieur van de jaren ’90? Ik zie dan grenen meubels voor me en een huiskamer met bosjes droogbloemen en stoffen popjes als accessoires, ronde tafeltjes met een kleedje (liefst twee kleedjes) er overheen, voor de ramen hangen glazen druppels en op de vensterbank staan houten eenden. Voor dit blog werd me gevraagd om iets te doen met het thema de jaren ’90. Ik besloot aan de slag te gaan met het bekende ronde tafeltje.

Een make-over

Na wat rond gevraagd te hebben, bleek een collega van mij nog precies zo’n tafeltje mĂ©t kleedje te hebben staan. Tijd voor een make-over! Om jullie een voor en na indruk te geven, heb ik eerst het tafeltje met het kleedje er op gefotografeerd. Vervolgens ging het kleedje er heel snel af en bleef het houten tafeltje gemaakt van spaanplaat over. Dit tafeltje is een hele handige bijzetter! Alleen verdiende het eerst natuurlijk een mooi kleurtje.

Chalky Finish Meubelverf

Voor deze zelfmaker heb ik de meubelverf van Rust-Oleum gebruikt. Ik koos de kleuren zalm en baksteenrood. Twee kleuren die dicht bij elkaar liggen en die daardoor mooi diepte geven op het meubel. Deze Chalky Finish meubelverf geeft een matte afwerking en is verkrijgbaar in zestien verschillende tinten. De verf is op waterbasis en vrijwel geurloos. Vandaar dat ik de vloer afdekte met vuilniszakken en gewoon in de woonkamer aan de slag ging. De verf droogt lekker snel en kan op de meeste oppervlakken rechtstreeks aangebracht worden, grondverf of schuurwerk is niet nodig.

Voor het tafelblad, de randjes en de poot wisselde ik de kleuren baksteenrood en zalmroze af. Dit geeft een leuk speels effect. Voor de afwerking kun je de meubelwas of meubelvernis van Rust-Oleum gebruiken, zodat je verfwerk goed beschermt blijft. Tot slot plakte ik nog een paar beschermende viltjes onder de poot en kon het stylen beginnen! Een tafeltje recht uit de jaren ’90 mag nu weer helemaal hip staan te wezen.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rust-Oleum. Eerder maakte ik al een houten nazomer krans en schilderde ik de muur achter onze eettafel met deze fijne verf.

Laat een reactie achter