zondag 24 november 2019

DIY voor de kersttafel

Dit blog sluit perfect aan bij het blog van afgelopen woensdag. De ideetjes voor kerst zelfmakers en de aankleding van het huis beginnen te komen. Deze DIY voor de kersttafel is heel simpel, vriendelijk voor de portemonnee en met een groots effect.

Wat heb je nodig? Een aantal terracotta potjes in verschillende maten. Bij ons in de schuur staan er massa’s, dus in mijn geval hoefde alleen een borstel over de potjes te halen en kon ik verder met het volgende puntje op het boodschappenlijstje. Ik haalde witte kaarsen in verschillende maten in huis en kocht bij de bloemist een klein kistje mos en twee blokken oase steekschuim.

Rust-Oleum

Voor het schilderwerk vond ik nog een brede en platte kwast op zolder en koos ik de Rust-Oleum Metallic Finish Meubelverf Gold. Deze verf kan rechtstreeks worden aangebracht op hout, pleisterwerk of bijvoorbeeld steen als deze terracotta potjes. Sommige potjes waren al een aantal keer gebruikt en hadden dus wat gebruikerssporen. Toch was het niet nodig om de potjes schoon te boenen. Een borstel was genoeg. Vervolgens bracht ik een laag van de Rust-Oleum Meubelverf aan en na een uurtje liep ik de potjes nog eens langs met de kwast. Klaar! Heerlijk. Ik houd van verfklusjes zonder al te ingewikkelde handelingen.

Toen de verf voldoende was gedroogd heb ik de potjes gevuld met oase steekschuim. Hier kunnen de smalle kaarsen makkelijk ingestoken worden en staan de dikke kaarsen gelijk wat hoger op in het potje. Ook de dikke kaarsen drukte ik een klein stukje in het steekschuim, zodat ik niet bang hoef te zijn dat ze omvallen. Tot slot werkte ik de potjes af met een vers randje mos. Dit staat leuk en verhult de oase.

Klaar! Een perfecte combi met het tafelkleed van Annet waar ik afgelopen woensdag over schreef. Dit kleed doet het namelijk heel goed met gouden accenten en deze geven ook gelijk een fijn chic en sfeervol kerstsfeertje!

Nu vraag je je misschien af, wat ik in de tussentijd (tot kerst) met al die (acht maar liefst) potjes ga doen. Want hoe leuk het ook staat, echt praktisch is het natuurlijk niet op een eettafel waar we ook aan eten, werken en spelen. Ik heb de potjes, tot ze op de kersttafel mogen pronken, allemaal in de vensterbank gezet. Leuk dat dat staat! De kaarsjes hebben al een aantal avonden gebrand. Sfeervol voor binnen en buiten!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rust-Oleum. Zag je de andere drie blogs al? Die ik ook voor dit fijne verfmerk mocht schrijven. 

Laat een reactie achter