dinsdag 21 juli 2015

DIY | Plantenschommel

Tuin plantenschommel Lisanne van de Klift styling

Het idee voor dit Do It Yourself projectje lag al een poosje in de kast. Letterlijk. De plankjes waren gezaagd, de gaatjes geboord, maar het kwam er steeds niet van om ze te schuren, op te hangen en te fotograferen. Afgelopen vrijdag was het moment ineens daar, hup touwen er door en ophangen maar! Tja, zo simpel kan het zijn. Je moet het alleen wel even doen.

Tuin plantenschommel Lisanne van de Klift

Deze schommel is bedoeld voor planten, leuke kaarsen of andere kleine accessoires. De kaarsen in de glazen potjes die ik op de schommel heb gezet, kocht ik hier. De plantenschommel is gemaakt van berkenhout multiplex. Het hout heb ik gekocht bij een bouwmarkt, in dit geval was dat bij de Gamma. Van het berkenhout multiplex kan je geen losse planken kopen, maar moet je gelijk een hele plaat aanschaffen. Die plaat heb ik bij de bouwmarkt op maat laten zagen. Zo ging ik naar huis met 10 plankjes van 15 bij 60 cm.

We waren bang dat het hout zou gaan doorzakken, daarom hebben we twee plankjes op elkaar gelijmd met houtlijm. Nu is de schommel 2,5 cm dik en kan het goed gewicht dragen. Na een nachtje drogen in de houtklemmen kan je de gaatjes boren en het touw er doorheen trekken. Ik koos dit stoere touw met een naturel look van 10 mm dikte. Wanneer je de uiteindes van het touw even met een tapeje (ik gebruikte Masking Tape) omwikkeld, duw je het makkelijke door het gat. Knoop in het touw en je plantenhanger is klaar om op te hangen!

Tuin plantenschommel door Lisanne van de Klift

Ik heb 5 plantenschommels gemaakt, maar ze hebben mijn shop niet gehaald. Via instagram waren ze zo verkocht. Heb jij ook zin in zo’n plantenhanger? Dan is het echt een simpel doe-het-zelf projectje, met een verrassend leuk effect. Mooi in de tuin aan een tak, onder een veranda of straks binnen voor het raam of aan de muur. Lekker retro, maar door het blanke hout en stoere touw ook helemaal van nu.

4 Antwoorden

  1. What a great great idea, absolutely love it! Will definitely be trying it at home. Thank you for the inspiration!
    Martha | http://www.atnumber67.co.uk

  2. Ik vind de kachel/bank/houtopslag prachtig. Heb je die ook zelf gemaakt? En de kachel, ben benieuwd waar je die gekocht hebt!
    Groetjes Greta

  3. Ik ben ook erg benieuwd naar de kachel /bank /hout opslag. En de schommels zijn ook erg leuk.

    Groetjes mark

Laat een reactie achter