donderdag 04 april 2019

String wandkast

Een lang gekoesterde wens is uitgekomen! Ons rommelhoekje heeft plaatsgemaakt voor een prachtige String wandkast. Op deze plek hing lange tijd een stoer rek aan het plafond, er stond een antieke hangoortafel onder, een vintage dekenkist naast, een tafeltje en stoeltje van onze dochter bij en vaak zwierf er ook nog een poef rond. Stuk voor stuk mooie spullen, maar alles bij elkaar was het altijd een beetje rommelig. Zo’n plek in de woonkamer waarvan je eigenlijk niet zo goed weer wat je er mee moet. Een loze ruimte. Die plek is nu fantastisch opgevuld met een grote wandkast van String.

‘Mijn basgitaar’

Mijn ouders wilden mij en mijn broer graag wat moois geven. Mijn broer koos voor een basgitaar en aangezien hij alle muzikale genen geërfd heeft en ik het voor elkaar krijg om een bestaand liedje nog op een totaal andere wijs aan mijn klas aan te leren, dit is echt gebeurd, was dat niet aan mij besteed. Ik mocht zelf kiezen, wat mijn ‘basgitaar’ zou worden. Lang twijfelde ik over een nieuwe computer, maar een computer wordt na een aantal jaren weer afgeschreven en ik wilde heel graag iets wat blijvend is en zijn waarde behoud.

Nils Strinning

Na lang wikken en wegen hakte ik de knoop door en koos ik voor dit prachtige stukje Scandinavisch design. Minimalistische en tijdloos. Nils Strinning kwam in 1949 met het String kastensysteem. Op de planken, in de kastjes en op het stoere tijdschriftenrek is veel ruimte voor boeken, planten, foto’s, een sfeerlampje of mijn mooiste keramiek. Toch blijft het systeem er licht uitzien. Samen met mijn moeder besloot ik de aankoop gelijk goed te doen. We hadden in een winkel deze combinatie al eens zien staan. Ik vond het best spannend of de kast niet te groot zou ogen naast onze bank, maar het blijkt perfect. Dit systeem geeft zoveel rust, licht en lucht. Hoewel we een flink meubel rijker zijn, oogt het geheel veel rustiger en rijker.

Flinders

Bij Flinders kun je de String kasten helemaal zelf samenstellen. Wij kozen voor zwarte rekken met walnoot planken, maar in de webshop is een veelvoud aan kleuren en materialen verkrijgbaar. Wij zochten de perfecte samenstelling voor onze woonkamer, maar deze kasten zijn voor iedere woonruimte geschikt. Denk maar eens aan een keuken, een werkkamer of een badkamer.

Elke ochtend als ik beneden kom geniet ik weer even van de aanblik van dit geweldige stukje design, wat hier nu in huis staat te pronken. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Lieve pap en mam, bedankt! Daarnaast maakte Flinders het mogelijk om deze wandkast gelijk groot samen te stellen. Dank je Renée, voor weer een hele fijne samenwerking!

3 Antwoorden

  1. Leuke blog! Allebei een ding met strings, grappig als dingen dan samen komen. Wat lief van je ouders!
    (En een liedje op de verkeerde wijs aanleren, hahaha, ook een bepaald talent 😜)

  2. Wauw Lisanne, wat staat de kast geweldig mooi in jullie kamer. Ik geef je ook helemaal gelijk dat je zo’n mooi meubelstuk kiest met blijvende waarde, super lief van je ouders.

  3. Hoi Lisanne, dank voor je inspiratie! Mag ik vragen welke kleur verf (en merk) je op de achterwand hebt? (achter de kast)

Laat een reactie achter