woensdag 10 juli 2019

Sterk Online Pholc Mobil 70 hanglamp

Afgelopen maand maakte ik kennis met de prachtige Scandinavische design webwinkel Sterk Online. Een winkel opgezet door een jong en gedreven team. Vol met super mooi design wat geselecteerd is op duurzaamheid en tijdloze ontwerpen. Wanneer je bewust kiest voor een object, met zorg gemaakt van hoge kwaliteit, dan kan het generaties mee. Zo wordt het product waardevol, persoonlijk en vol met herinneringen. Een visie tegen de wegwerpmentaliteit van Sterk Online, waar ik me volledig in kan vinden. Eerder dit jaar ging ik al voor onze String wandkast. Nu koos ik voor deze Pholc Mobil 70 hanglamp. Tijdloze ontwerpen van Scandinavisch design.

Het Zweedse merk Pholc

Ben jij bekend met het Zweedse merk Pholc? Pholc is gespecialiseerd in design verlichting. De lamp ontwerpen zijn opvallend en uniek. Ik vind ze stuk voor stuk geweldig. De Mobil 70 hanglamp is verkrijgbaar in mat zwart en messing, wat mij betreft beide even mooi, met drie opaal glazen bollen. Ontwerpster Monika Mulder liet zich inspireren door een loft in New York. De lijnen van balkons uit de stad en de straatverlichting op de Brooklyn Bridge zijn verwerkt in de ontwerpen van de Mobil serie. Van deze hanglamp bestaat ook nog een grotere versie, de Mobil 100.

In de keuken

Het lichtpunt in de keuken is hier altijd onbenut gebleven. Toen we hier kwamen wonen (ruim 10 jaar geleden) maakte mijn vader een koof en verzorgde een elektricien daar de spots in. Deze functionele en gezellige verlichting bleek voldoende voor in de keuken.

Deze lamp vraagt echter om een ereplaats en onze keuken vond ik daar de ideale plek voor. Na tien jaar zou het onbenutte lichtpunt eindelijk een pronkstuk krijgen! Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn man ging dapper aan de slag, verwijderde het plafondplaatje, maar liep al snel vast op het ophangen (laat staan aansluiten) van de lamp. Er zat een klein ‘gek’ stekkertje bij de draden en wij waren al gauw het spoor bijster.

Gelukkig kwamen daar weer de handige tips van mijn super handige paps. Manlief weer vol goede moed aan het werk (wel onder lichte dwang van mijn kant), begeleid door mijn vader. Na twee uur hing de lamp prachtig te pronken! Alleen wat bleek… zonder stroom. De elektricien heeft destijds stroom uit dat punt gehaald (vraag me niet hoe) voor de net beschreven (je ziet ze ook op de foto’s) spotjes. Balen! Maar de lamp hangt prachtig en dat wil ik vast met jullie delen. Natuurlijk is het de bedoeling dat er ook nog stroom gaat komen. Zodat we echt van de lamp kunnen gaan genieten in het gebruik, maar daar hebben we de expertise van een vakman bij nodig. Dat staat inmiddels op het te-doen-lijstje voor de komende zomervakantie.

Op dit moment zijn de dagen toch zo lang en licht, dat we het gebruik van de lamp nog niet missen. Elke keer als ik naar de lamp kijk, dan denk ik: wauw! Wat een mooierd! Ik ben er ontzettend blij mee en we genieten er vast volop van.

De vaas waar weer een prachtig stel bloemen in staat te pronken is van Karooz. Nog al zo’n mooie ontdekking! Een bijzonder ontwerp wat ik weer toe mocht voegen aan mijn immer groeiende vazen collectie.¬†

Laat een reactie achter