zaterdag 18 maart 2017

Ontwerpduo

Toen ik Marc vertelde over dit blog bericht, antwoordde hij ‘Ow, ja, die snoeppot!’. Ik moest heel hard lachen, maar eigenlijk is het een oer Hollandse en eervolle naam voor dit prachtige design van Ontwerpduo. Tineke Beunders en Nathan Wierink studeerde samen aan de Design Academy. Het begin van een hele succesvolle samenwerking! Hun missie: fantasievolle ideeën omzetten in functionele ontwerpen. Wat begon als een duo is inmiddels uitgegroeid tot een hele design studio. In dit blog mag ik de Presentation Platter met jullie delen.

De glazen schaal kan worden afgedekt met een houten deksel, die gelijkertijd als mooi serveerschaaltje gebruikt kan worden. Vandaar de naam Presentation Platter. De Platter is verkrijgbaar in twee maten, met drie verschillende (roze, oker en transparant) tinten glas en twee (walnoot en esdoorn) soorten hout. Ik koos de roze schaal met een deksel van esdoorn hout.

Dat is toch een lust voor het oog? Zeker als er dan ook nog eens allerlei lekkers in de schaal ligt te pronken. Een waarschuwing is dan zeker op zijn plaats, want dat is best lastig afblijven. Ik spreek uit ervaring.

Misschien ken je Ontwerpduo ook wel van de Tallow. Een kaars en kandelaar ineen, verkrijgbaar in de fijnste kleuren. Ook zie je op de foto’s die ik maakte de Loena Lantern Wide. Een magische lamp die zichzelf overdag (en wanneer de lamp brandt) oplaadt en vervolgens uren nagloeit, waardoor er een mooi grafisch patroon zichtbaar blijft.

Het houten tafeltje is een nieuwkomer, in ons huis waar ik heel erg blij mee ben. Het is een nieuw oudje, want de hangoortafel (zoals deze tafels genoemd worden) is van mijn ouders. Ruim 40 jaar geleden kochten zij de voor hun allereerste huisje en toen was ‘ie al antiek. Ik weet niet anders, dan dit exemplaar stond bij ons thuis. Waar? Nou, overal. De lol in veranderen heb ik namelijk van geen vreemde, mijn mam, geërfd. De hangoortafel heeft vroeger alle hoeken van hun huizen gezien en mag nu aan deze missie bij ons thuis gaan beginnen.

Het snoepje van de week is deze mooie presentation platter op instagram. Ik mag daar namelijk zo’n pracht exemplaar weggeven! Wil je mee doen en een kansje wagen, klik dan hier voor mijn account.

Gezellige avond!

Een Antwoord

  1. Wat een mooi woord ook: hangoortafel.

Laat een reactie achter