donderdag 29 juni 2017

Limonade karaf en grachtenpandjes

Limonade karaf

Alweer zo goed bedacht door Ontwerpduo. Waar ik eerder over deze prachtige Presentation platter schreef, mag ik nu de limonade karaf ‘Misce’ met jullie delen. Een ontwerp dat niet alleen heel mooi is, maar ook nog eens reuze praktisch. Bijvoorbeeld: wanneer je een kan limonade op tafel zet, buiten in de tuin met lekker weer, dan zoemen de insecten er vaak meteen op af. Het liefst kruipen ze in de fles en badderen ze heerlijk rond in de limonade, waardoor je genoodzaakt bent om met viltjes, bordjes, bekertjes of al wat voorhanden is de kan of fles af te dekken. Doordat het kleine flesje de karaf afsluit, is dat hier niet nodig. Of: de smaak van limonade. Ik houd van een waterige limonade, niet te zoet, maar een ander gaat juist voor een flinke scheut limo. In deze karaf kan je de limonade mengen, maar je kunt natuurlijk ook de limonade eerst in je glas schenken en vervolgens het water er overheen gieten. Zo kan iedereen zelf de smaak bepalen.

Ontwerpduo

Tineke Beunders en Nathan Wierink zijn de oprichters van Ontwerpduo. Ze startten al in het tweede jaar van hun opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Vanaf dat moment werken ze samen aan hun eigen collectie. Inmiddels is Ontwerpduo uitgegroeid tot een hele design studio en is het een bekende Dutch design naam. Tineke en Nathan verrassen graag door ontwerpen die onmogelijk lijken mogelijk te maken. Speels, mooi èn functioneel.

Kesemy design

Handgemaakt, met de hand beschilderd en geglazuurd in de eigen Kesemy design studio. De Amsterdamse huisjes die je elke foto met de limoen limo op de hoek van het bankje ziet staan zijn van de hand van Kesem. Kesem experimenteert graag met verschillende technieken, wat je terugziet aan de grote diversiteit van haar collectie. Van de Amsterdamse huisjes zijn twee versies (A en B). Ze zijn gemaakt van gerecyclede klei, wat de huisjes net dat beetje charmante imperfectie geeft. Dezelfde charme als de grachtenpanden in de stad zelf. Bij mijn eerste blik op deze Amsterdamse huisjes was ik verkocht. De liefde voor het product straalt er gewoon vanaf. Deze kleine huisjes van keramiek, samengehouden door een vrolijk elastiek.

Mondgeblazen glas

Misce is een mondgeblazen karaf van helder glas en het kleine flesje wordt afgesloten door een traditionele kurk. De qoute ‘When life gives you lemons, make lemonade’ is hier wel van toepassing! Deze karaf verhoogt zeker de feestvreugde wanneer ‘ie op tafel wordt gezet. Ben jij warmgelopen voor dit geweldige ontwerp? Of gewoon dorstig geworden van al het gepraat over limonade? Klik dan door naar mijn instagram account. Daar mag ik deze karaf van Ontwerpduo verloten. Het is tenslotte het allerleukste om een mooi cadeau weg te mogen geven.

Laat een reactie achter