maandag 21 oktober 2019

FlexVaas

Deze week (van 19 tot 27 oktober) is het weer zover: de Dutch Design Week in Eindhoven. Het grootste Design evenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers. Dit verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad. Vij5 is natuurlijk ook weer aanwezig! Tien jaar geleden won Vij5 de Dutch Design Award voor beste consumentenproduct met de FlexVaas en vandaag mogen wij samen met deze geweldige Nederlandse ontwerpers dat feestje vieren.

Vij5

De FlexVaas is het eerste product wat Vij5 in productie nam en staat daardoor symbool voor de start van Vij5. Ondertussen is deze vaas een echte klassieker geworden in de Vij5 collectie. De FlexVaas is ontworpen door Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst en zette direct hun eigen label Vij5 op de kaart. De vaas van porselein heeft prachtige details en is van een hele mooie kwaliteit.

Weckpotklem

De FlexVaas bestaat uit één basisvorm, waar drie verschillende opzetstukken op passen. Het is ideaal, om je vaas zo aan te kunnen passen aan je boeket. De sluiting van de vaas is geïnspireerd op de bekende weckpotklem. De klem is functioneel en decoratief tegelijkertijd.

Dutch Design Week

Het uitpakken van deze vaas is een feestje. De verpakking is (net als de vaas) praktisch en prachtig. Na het uitpakken van de doos ben je vervolgens een geweldige vaas rijker. Ik begrijp wel waarom dit ontwerp de Award won! De FlexVaas staat hier inmiddels een kleine week op tafel en iedereen die binnenkomt reageert er op. Het boeket staat prachtig in het wijde opzetstuk. Ik weet nu al, dat de bloemen eerder uitgebloeid zullen zijn dan de bessentakken. Wanneer dat het geval is, ga ik het opzetstuk verwisselen voor de hoge en smalle hals, waar de takken mooier in uit komen.

Tijdens de Dutch Design Week heeft Vij5 nog een hele leuke actie. Als je tijdens de DDW een FlexVaas in de showroom van Vij5 koopt, krijg je er een gratis bos bloemen van de favoriete lokale bloemist van Vij5 bij. Mocht je op zoek gaan naar Vij5 op de DDW. Je vindt ze bij hun expo aan de Hallenweg.

Heb ik je lekker gemaakt? Voor deze pracht van een design vaas? Op mijn Instagram account mag ik een compleet exemplaar ter waarde van €165,- namens Vij5 weggeven!

2 Antwoorden

  1. Ik kende dit merk helemaal niet, maar hoe briljant bedacht! Ideaal en veelzijdig!

  2. Wauw! Ik zie dit ontwerp voor het eerst! Wat goed bedacht. Functioneel en prachtig ♥️

Laat een reactie achter