vrijdag 25 januari 2019

Een perfecte vaas

Met mijn liefde voor bloemen is een goede vaas een ding. Een perfecte vaas moet vooral praktisch zijn. Is ‘ie bijvoorbeeld makkelijk schoon te maken? (Ik heb zo’n hekel aan kringen in een vaas.) Staat de vaas stevig? Kun je de bloemen er fijn in schikken? Komen ze er wel mooi in uit? Daarbij houd ik van afwisseling in vorm, materiaal en kleur. De mooiste bloemen verdienen immers de mooiste vazen! Nou, ik heb weer zo’n pracht exemplaar gevonden, hoor. De Ikebana vaas van Fritz Hansen biedt een perfect platform voor je mooiste bloemen.

Ikebana

De eerste indruk van deze vaas is een absolute wauw factor. Toevallig zag ik dit ontwerp afgelopen week op meerdere instagram stories voorbij komen. Op de internationale interieurbeurs IMM Cologne (in Keulen) stond een prachtige presentatie van de Ikebana vazen. Een heel fotogeniek plaatje, wat dus ook veelvuldig werd vastgelegd. Mijn hart maakte een sprongetje, want ik dacht, ik heb deze vaas hier gewoon al in huis staan!
Ik koos voor een afwisseling in takken (als de mimosa of gloriosa) en groot bloemige bloemen (als de ranonkel en de roos). Qua kleur ging ik los met vrolijke en uitbundige kleuren. Passend bij het huidige seizoen van voorjaarsbloeiers en dit prachtige ontwerp. Bij de aanschaf van de bloemen lette ik ook op een variatie aan dikte van de steel en verder koos ik gewoon wat ik mooi vond.

Fritz Hansen

De Fritz Hansen Ikebana vaas is ontworpen door Jaime Hayon en kent drie modellen: small, long en dit middelste (ronde) model. De vaas is vernoemd naar het Japanse woord voor bloemschikkunst, Ikebana. In de glazen vaas staat een messing statief van twee plateaus met gaatjes van verschillende grootte. Die zijn erg handig bij het schikken van de bloemen! De gouden look van het messing zorgt voor een fijn en zonnig accent in huis. Denk daar de bloemen bij en het is een (wat mij betreft) perfecte combinatie.

Een Spaanse ontwerper

Jaime Hayon is een Spaanse ontwerper met een eigen designstudio. Hij ontwerpt voor grote merken als het Deense designmerk Fritz Hansen, bekend van designklassiekers als de Egg chair.

Mister Design

Ben jij op zoek naar een mooie design vaas? Bij Mister Design vind je een uitgebreid assortiment! Ik ben onwijs blij met deze Ikebana vaas. Daar gaan de komende tijd heel wat bloemen in pronken! Door de bloemen van laag (voorin de vaas) naar hoog (achterin) te schikken, komt elke soort goed tot zijn recht. Een feest op vaas!

Laat een reactie achter