maandag 16 september 2019

Design tafellamp van Hay

Dit is zo’n fijne plek in huis. Het is jaren lang een rommelige hoek geweest. Vol met kleine kastjes, een hangrek, bijzettafeltjes of speelgoed. Ik wist nooit zo goed wat ik er mee aan moest. Tot de komst, afgelopen jaar, van onze String Furniture wandkast. Een groot gebaar maken was hier absoluut de oplossing. De kast beslaat de hele wand naast (of achter) de bank en biedt een zee aan opbergruimte. Fijn weer een flinke stapel boeken in het zicht. Dat geeft zoveel gezelligheid in huis. Plek voor persoonlijke foto’s, mooie spulletjes en zelfs wat groen en/of een bescheiden bosje bloemen. Daar is sinds kort een prachtige design tafellamp van Hay bijgekomen.

De Matin tafellamp

Herinner jij je nog de plissé lampenkapjes van de jaren ’90? Het liefst op een bol voetje in bordeaux rode kleur. Daar doet dit ontwerp me zo aan denken! Ik ben verliefd op het lampenkapje. Het brengt me terug naar een hele fijne jeugd. Daarbij is het ontwerp van deze Hay Matin tafellamp zo tof.

Op elk detail is gelet door Inga Sempé, de ontwerpster van dit toffe lampje. Het kapje zit op een ingenieuze manier bevestigd aan de voet. Die gemaakt is van gepolijst messing staaldraad. De kabel kan door middel van verschillende uitsparingen netjes langs de voet lopen en de Matin tafellamp is voorzien van een geïntegreerde LED lichtbron.

Geel

Het was een uitdaging om een kleur uit te zoeken. Kijk maar eens, dit lampje (het kapje dus) is in zoveel mooie kleuren verkrijgbaar! Uiteindelijk besloot ik volledig uit mijn ‘comfortzone’ te stappen en voor geel te gaan. Wat een goede keuze bleek dat! Ik vind het heerlijk hoe het lampje vrolijk in het oog springt. De kleur combineert heel mooi met de gouden lampenvoet en het gele lampenkapje laat mooi licht door. Als het ‘s avonds donker wordt, kun je kiezen tussen drie standen. Ga je voor sfeerlicht of heb je juist functioneel licht nodig? Met de schakelaar maak je gemakkelijk je keuze.

Dit blog is (met veel plezier) tot stand gekomen in samenwerking met Mister Design. Een plek waar je absoluut terecht kunt voor de mooiste tafellampen. Weet je deze nog? De &Tradition Flowerpot? Ook al zo’n fijn exemplaar!

2 Antwoorden

  1. Leuke lamp. Gelukkig is hij nu van metaal. Mijn ouders hadden een vergelijkbare lamp, die van papier bleek te zijn. Dat ontdekten ze helaas pas tijdens de grote schoonmaak.

    Groetjes, Margaret

  2. Wat een mooie kast!! En kleed!! Mag ik vragen waar het kleed vandaan komt?

    Groetjes,
    Heleen

Laat een reactie achter