donderdag 10 juni 2021

Flower Explosion | Haal de zomer in huis

Speciaal voor dit blog hebben Arjen en Alette van Flower Explosion een heerlijk fris boeket voor je samengesteld. Knal blauw, gecombineerd met een vrolijk perzikkleurtje en een mooi oranje accent. Haal de zomer in huis!

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat het te warm is voor bloemen. Ik deel die mening niet. Bloemen kunnen altijd. Of het nu min 15 of plus 35 is. Ik vind het heerlijk om de seizoenen in huis te halen, ongeacht de temperatuur.

Delphinium

Nu het zonnetje zo lekker schijnt hebben we behoefte aan een lekker zwierig boeket. Delphinium mag niet in zo’n zomers boeket ontbreken. In deze bos zitten dan ook diverse soorten. Delphinium of Ridderspoor kent maar liefst 250 verschillende soorten! De bloempluimen steken overal bovenuit. De steel van deze bloem kan 10 tot 200 cm lang worden. Met een beetje fantasie lijken de knoppen van de bloem op dolfijnen. Vandaar de naam Delphinium wat het Latijnse woord voor dolfijn is. De bloem heeft ook naar achter stekende delen, waarom wij in het Nederlands ridderspoor zeggen. Delphinium staat symbool voor waarheid en bescherming, voor gehechtheid in de liefde, gezondheid, plezier, lichtheid of een groot hart.

Eremurus

Ook Eremurus is een echte zomerse bloeier. Deze bloem groeit van oorsprong op droge en rotsachtige hellingen en zijn vaak te vinden op grote hoogte in de bergen. Er bestaan meer dan 40 soorten, die vooral uit centraal en West-Azië komen. De naam verwijst naar de bloeiwijze en standplaats van de bloem. ‘Eremos’ komt uit het Grieks en betekent alleen, ‘oura’ staat voor staart. De bloem wordt ook wel eens woestijn staart genoemd, dat komt door ‘erem’ woestijn en ‘ura’ staart.

De bloemtrossen ontstaan eind mei, na de vorst, in roze, wit, geel, terra en verschillende pasteltinten. De bloem bloeit van onder naar boven, als een aar. Langzaam kleuren de bloemknopjes. Eremurus staat symbool voor opvallende schoonheid en wordt ook wel de naald van Cleopatra genoemd.

Bloemen Boodschappenlijstje

Ben jij ook van plan om op pad te gaan voor een boeket met dezelfde uitstraling als deze knaller van Flower Explosion? Dan hebben we natuurlijk weer het bloemen boodschappenlijstje voor je paraat staan! In deze bos vind je dus verschillende soorten Delphinium en de Eremurus Flash Dance en de Eremurus Romance. Ook koos Arjen voor de Stipta Gold (een grassoort), Sandersonia, de Roos Fado, Anigozanthos (de Kangoeroepoot) en Korenbloemen. Tot slot zit er nog een prachtige kunsttak met mini mandarijntjes in dit boeket verwerkt.

Ester en Erik

Wanneer we kunnen genieten van lekker weer vind ik het extra leuk om het buiten ook gezellig te maken. Buiten kies ik altijd voor een grote vaas. Anders valt het boeket weg. De oranje vaas van Ecri Living staat prachtig op het tafeltje bij onze bamboo loungeset. Ook de stoere roze kandelaar is van dit merk. De vrolijk gekleurde kaarsen zijn van Ester en Erik. Flower Explosion heeft daar een fantastische collectie van in de winkel staan en laat deze nu net aangevuld zijn! De keuze is er dus weer reuze, in alle kleuren en formaatjes. Goed nieuws! Want deze kaarsen collectie is ook in de webshop van Flower Explosion te bestellen. Ik noem het altijd een snoepwinkel vol! Op de eettafel in de keuken staat een meer klassieke vaas. Deze is van een leverancier van Flower Explosion met allemaal unieke vondsten. Zacht gekleurde bloemen, in blauw en roze met groene accenten. Een totaal andere look voor het boeket, maar minstens net zo mooi.

Wij hopen dat je weer net zo genoten hebt als ons van deze bloemenweelde!

Dit blog is tot stand gekomen dankzij een hele fijne samenwerking.

Dankjewel lieve mensens van Flower Explosion! 

Laat een reactie achter