donderdag 08 juli 2021

Flower Explosion | De Dahlia

Het is tijd voor mijn lievelingsbloem! De Dahlia! Ik ben zo blij als een kind, wanneer ik de eerste Dahlia spot bij mijn favoriete bloemist. Je zag de Dahlia de afgelopen weken al in mijn boeketten sluipen en nu heeft Arjen van Flower Explosion flink uitgepakt! Dahlia’s in alle kleuren, vormen en maten. Je kunt mij niet gelukkiger maken.

De diversiteit van deze bloem is enorm. De Dahlia komt oorspronkelijk uit Mexico en is een knolgewas. Wist jij dat de Dahlia zelfs de nationale bloem van dit land is? In de hogere delen van Mexico komen ongeveer 37 soorten van de Dahlia voor. Inmiddels bestaan er wel zo’n 20000 variëteiten en komen er nog steeds nieuwe soorten bij. De botanische naam van de Dahlia is ontleend aan een Zweedse botanicus Andreas Dahl.

De Dahlia staat symbool voor weelde en kracht en brengt de boodschap ‘Voor altijd de jouwe’ over. Dahlia’s drinken veel, daarom is het goed om de vaas regelmatig bij te vullen. Zet de bloemen op een koele plek en niet in de buurt van fruit. Zo geniet je het langst van deze bloemen. Een Dahlia is namelijk kwetsbare bloem, met vele tere bloemblaadjes.

Aardbeien vazen van Des Pots

Deze keer mochten de Dahlia’s deelnemen aan een aardbeien feestje. Ik krijg altijd de mooiste vazen van Flower Explosion bij de boeketten bezorgd en deze keer werden dat de aardbeien vazen van Des Pots in de kleuren roze en groen. Spot jij het kleine rode exemplaar ook? Deze vazen zijn er in verschillende maten en kun je dus gemakkelijk aanpassen aan het formaat van het boeket en ook als groepje bij elkaar doen ze het heel goed.

Kandelaar met vogeltjes

Tot slot wil ik die waanzinnige vogelkandelaar nog even in het zonnetje zetten. Heb je ‘m al op de foto’s gespot. Het is een snoepje! Als je op zoek bent naar een bijzondere kandelaar, dan moet je nu naar Flower Explosion. Er is net een nieuwe levering uit Italië aangekomen met de mooiste accessoires, zoals deze waanzinnige kandelaar met vogeltjes. Alle kandelaren zijn met de hand gemaakt van porselein en messing.

Dit blog is tot stand gekomen door een hele fijne samenwerking met de bloemenkunstenaars van Flower Explosion Veenendaal! Zie je ook die gezellige krullen in het boeket? Dat is Allium. Hoe goed mengt dat met de Dahlia? Tip om te onthouden!

2 Antwoorden

  1. Wat een leuke blog weer!

    Zie ook vaak dat schilderij met de Nederlandse dame terugkomen, staat erg leuk. Mag ik vragen waar je die gekocht hebt/ van welk merk dat is? Bedankt!

  2. Hallo Lisanne,
    Ik zou graag willen weten welke kleur je op de muur in de keuken (roze) hebt. Erg mooi!
    Groet,
    Marjolijn

Laat een reactie achter