vrijdag 16 november 2018

Bloemen maken bloemen

Bloemen maken bloemen. Bij mij werkt dat in elk geval wel zo. Het is zo tof om jullie positieve reacties op mijn bloemenfoto’s, maar ook op mijn interieurfoto’s met bloemen te lezen. Het is zelfs zo dat ik verschillende verzoeken tot bloemen gerelateerde samenwerken krijg. Ik word daar zo blij van! Soms denk ik wel eens dat ik mijn roeping heb gemist en bloemist had moeten worden. Maar ach, nu geniet ik van het beste van meerdere werelden en mag ik hier op het blog, op mijn manier, ook mijn bloemenaandeel leveren. In dit geval kreeg ik een mailtje van Marieke Nolsen. Zij bezit een prachtige inspiratietuin in Leusden en aangezien dat voor mij vlakbij is, spraken wij af, dat ik op een zondagmorgen aan zou komen.

Een flinke dosis plukgeluk

Dit is al wel enige weken geleden, herinner jij je mijn Instagram stories nog? Door alle drukte en vervolgens mijn rugklachten kwam ik er maar niet toe om dit blog te delen. Lieve Marieke, bedankt voor je geduld! En lieve volgers, ik denk dat ik jullie nog steeds heel blij kan maken met een flinke dosis plukgeluk en de laatste Dahlia’s van dit seizoen. Of niet? Tegelijkertijd kan ik je alvast een goede tip geven om volgend plukseizoen inspiratie op te gaan doen bij Marieke Nolsen voor jouw eigen tuin.

Marieke Nolsen

Marieke Nolsen is bloemist en ze verzorgt creatieve bloemen workshops en cursussen geïnspireerd door het seizoen en gericht op het maken van natuurlijk bloemwerk. Daarnaast woont Marieke in een karakteristiek huis ‘De Ossenstal’ op landgoed Den Treek-Henschoten en bedenkt, ontwerpt, verzorgt en creeërt ze een geweldige inspiratietuin. Deze tuin beslaat ongeveer 1300 vierkantemeter en bestaat uit een deel met vaste planten en een pluktuin. De pluktuin barst uit zijn voegen met een enorme verscheidenheid aan bloemen: de meest bijzondere soorten aan Dahlia’s, de kleurigste Zinnia’s en de mooiste Amaranthussen. De tuin staat vol soorten, kleuren, maten en geuren.

Bezichtiging

De tuin van Marieke is geen ‘traditionele’ pluktuin. Het is niet de bedoeling om op zaterdagmiddag langs te fietsen en op eigen houtje een wandeling te maken, waarna vervolgens los te gaan met je knipschaartje. Nee, dat werkt in dit geval anders. De tuinen zijn open ter bezichtinging van mei tot en met augustus, waar je op afspraak met een groep van tien tot maximaal vijftig personen inspiratie op kunt komen doen. Want hoe maak je bijvoorbeeld een stevig rastar voor je bloemen? Hoe zorg je voor een goede opbouw van je pluktuin of border? Waar moet je op letten? Voor al deze vragen kun je tijdens een bezichtiging terecht bij Marieke en ik kan inmiddels uit eerste hand vertellen: ze weet véél!

Hollandse meester

Bofkont als ik ben, vulde Marieke na een uitgebreide privé rondleiding door haar prachtige tuin mijn armen met bloemen. De ene bloem nog mooier dan de ander en zo vers van het land. Wat heb ik veel plezier gehad van deze boeketten. Ze stonden lang! Het totale plaatje is wel een ‘hollandse meester’ waardig. Vind je niet? Ik kan niet wachten om te zien hoe de inspiratietuin van Marieke er in het voorjaar of in de zomer uit ziet en hoop zeker nog een keertje terug te gaan. Bedankt Marieke, voor je gastvrijheid en je input voor dit blog! Na mijn bezoek aan de inspiratietuin kreeg ik gewoon zin om zelf ergens een stukje grond te regelen en in te gaan richten als pluktuin. Dat terwijl ik die ambitie eigenlijk nooit eerder heb gehad. Het was zo’n feest! En het resultaat op vaas mag er ook wezen, dankzij de prachtige bloemenpracht van Marieke.

Fijne vrijdag!

PS Vorig weekend werd ik tot mijn grote verrassing vermeld in een artikel van het Algemeen Dagblad! De schrijfster van het artikel, Marlous, vergeleek mijn bloemenfoto’s met Hollandse Meesters en maakte een bruggetje naar mijn juf zijn. Zo leuk! Nogmaals, bedankt Marlous!

2 Antwoorden

  1. Wat prachtig! Ga ik in gedachten houden voor volgend jaar, lijkt me een leuke ervaring😊

  2. Wat een bloemenpracht! Maar minstens zo mooi vind ik het witte bijzettafeltje met houten rand. Zo mooi! Mag ik vragen waar die van is? Alvast dank! Lotte

Laat een reactie achter