maandag 02 december 2019

Werk aan de muur van Sander van Laar

Zag jij gisteren het televisieprogramma ‘Weer verliefd op je huis’ van vtwonen? Daar was een prachtig bloemstilleven van Sander van Laar te zien. Ook hier in huis ging er werk aan de muur van Sander van Laar

Prachtige bloemstillevens

Een aantal weken geleden was er hier in Veenendaal de jaarlijkse kunstroute. Vlak voor deze route startte ging ik met mijn dochter naar de bibliotheek. Onze bibliotheek is in de Cultuurfabriek gevestigd en na het lenen van de boekjes werd beneden mijn oog getrokken door het werk ‘De schelp’ wat ik speciaal voor dit blog in mijn slaapkamer mocht fotograferen. Een aantal mensen was bezig om de tentoonstelling (onderdeel van de eerder genoemde kunstroute) op te bouwen en hoe toevallig dat Sander van Laar, de kunstenaar van deze prachtige bloemstillevens, met zijn zoontje net op dat moment zijn werk had afgeleverd! We raakten aan de praat en nog datzelfde weekend mocht ik twee van zijn prachtige werken bij ons thuis begroeten en bewonderen en vandaag met jullie delen.

Digitale kunstenaar

Sander laat zich inspireren door oude meesters en hij werkt het liefst met kleurrijke en fluweelzachte bloemen gecombineerd met een stoer dramatisch contrast. Het werk geeft het gevoel dat de bloemen geschilderd zijn, maar dan met een digitaal tintje. Sander van Laar is een echte digitale kunstenaar.

‘Royal Pink’ doet het bij ons in de woonkamer heel goed. Ik vind de roze, rode en oranje bloemen tegen de grijsblauwe achtergrond een fantastische combinatie. Op deze foto staat het bloemstilleven in een vaas uit het Rijksmuseum Amsterdam. In meerdere werken van Sander zijn vazen of accessoires van het Rijksmuseum te bewonderen.

Kunsten in de fotografie

Sander componeert zijn stillevens bloem voor bloem. Alle bloemen worden door hem stuk voor stuk gefotografeerd en vervolgens verzameld in zo’n prachtig bloemkunstwerk. Zijn oog voor detail is echt enorm. Als bloemenmeisje kan ik niet anders dan elk kunstwerk enorm bewonderen.

Naast werk op maat of een ‘Limited edition’ is er kun je voor deze kunstige bloemstillevens ook terecht bij Wallmore.

Laat een reactie achter