woensdag 27 november 2019

Oddness vazen

Oddness staat garant voor bijzondere interieurproducten! Wat mag ik de laatste tijd veel moois delen, hè? Oddness ontdekte ik wederom via Instagram. Hoewel Instagram de afgelopen jaren best wel veranderd is, vind ik het heel fijn dat ik er nog steeds zoveel nieuwe ontdekkingen kan doen en inspiratie vind. Oddness was voor mij zo’n nieuwe ontdekking. Ben jij al bekend met dit vernieuwende Nederlandse label? Deze vazen zijn onderdeel van de inspirerende producten van Oddness. De Oddness vazen ‘Bubblegraphy’ zijn stuk voor stuk originele items met een uniek ontwerp en een bijzondere vorm. Ook de Brok kandelaren (fantastisch op een kersttafel!) en Larva lampen horen bij deze prachtige collectie.

Bubblegraphy

Bij de Bubblegraphy vaas is heel duidelijk de schoonheid van willekeur te zien. Het patroon van elke vaas wordt gemaakt door een speciaal proces. De vazen worden ondergedompeld in een zeepglazuur vol bellen. Deze bellen kun je niet sturen, ze gedragen zich zoals ze zelf willen, waardoor er unieke patronen ontstaan. Deze ongebruikelijke techniek zorgt voor een bijzonder en mooi resultaat!  De vazen zijn gemaakt van keramiek en het matte glazuur aan de binnenkant van het product zorgt er voor dat de vaas waterdicht is.

Dutch Design

Adrianus Kundert is de ontwerper van deze prachtige vazen en de oprichter van Oddness. Bubblegraphy was het eerste ontwerp voor Oddness. Al snel volgde daar de Chunk kandelaar van Ward Wijnand op  en inmiddels ontwikkelt Adrianus samen met andere Nederlandse ontwerpers producten, produceert deze en verkoopt ze via de eigen webshop en winkels verspreid over de hele wereld.

Alle ontwerpers hebben één ding gemeen, ze hebben net als Adrianus Kundert een voorliefde voor het willekeurige. Oddness, gevestigd in Rotterdam, staat voor het experiment en zorgt er voor dat het toeval een beetje de ruimte krijgt. Een prachtig stukje Dutch Design waar we weer heel trots op kunnen zijn.

Laat een reactie achter