maandag 18 november 2019

Keramiek van Piece of clay

Het houdt maar niet op, vandaag mag ik alweer een blog schrijven over een fantastische zelfstandige creatieveling! Mag ik je voorstellen aan Nathalie. De vrouw achter het keramiek van Piece of Clay. Zij maakt en verkoopt potten, servies en nog veel meer moois van keramiek.

In 2013 startte Nathalie met het maken van keramiek als een hobby. Vanaf dat moment raakte zij verslaafd aan klei. Inmiddels heeft ze (sinds 2017) haar eigen bedrijfje. Het werk van Piece of clay wordt verkocht via de eigen webshop van Nathalie, maar gaat ook naar andere winkels binnen Nederland of zelfs over de hele wereld.

Potten en vazen op pootjes

Piece of clay heeft een geheel eigen stijl, die mij altijd een glimlach geeft. Ik val voor de mooie kleuren, de fijne grafische patronen en voor de potten en vazen op pootjes. Speciaal voor deze samenwerking, werkte Nathalie haar idee voor potten met opleggers uit. Door een keramiek schijf met gaatjes op het potje te leggen wissel je in een handomdraai van plantenpot naar vaas en weer terug. Dat vind ik natuurlijk heel erg fijn, aangezien ik enorm van afwisseling houd!

Wabi Sabi

Nathalie houdt van de ‘wabi sabi’ look, wat staat voor kleine imperfecties. Nu vind ik het werk van Nathalie perfect, juist door die kleine imperfecties, omdat je ziet dat dit handwerk met heel veel liefde een aandacht is gemaakt. Zo ook de platte vaas/schaal. Het vrolijk geel met roze gekleurde schaaltje vul je met water, waar je de deksel met kleine handgreepjes (zo’n fijn detail) op legt. Door de deksel schik je de bloemen door ze door de gaatjes te steken. Ik wisselde af in hoogte en kleur, waardoor er een ware bloemen explosie ontstaan is, die juist in deze vaas extra mooi uit komt!

Handgemaakt

Deze handgemaakte potten met veel stippen, lijnen en kleur zijn waterdicht, vaatwasmachine en zelfs magnetron bestendig! Het werk is dus niet alleen mooi, maar ook nog eens lekker praktisch.

Winactie

Op mijn Instagram account mag ik komende week weer wat moois met jullie delen! Wil jij kans maken op een Piece of clay product? Vergeet dan niet om eventjes door te klikken voor de winactie. Ik mag via Instagram namelijk een pot met pootjes in kleur en patroon naar keuze en met een opleggertje weggeven, zodat je de pot ook als vaas kunt gebruiken.

Fijne maandag!

2 Antwoorden

  1. Wat prachtig! Ik kende het werk van Nathalie nog niet, maar wat een mooie stukken maakt zij!

  2. Saskia van Kooten

    Prachtig! Wat een super tof merk is dit!

Laat een reactie achter