zondag 07 juli 2019

De Glazerij | een echt ambacht

 

Wat een leukerd is die Guido Dilweg van De Glazerij! Via Instagram kwam ik in contact met Guido en we bleken direct twee raakvlakken te hebben: allebei werkzaam in het onderwijs (hij in het hoger onderwijs en ik op de basisschool, dat dan weer wel) en allebei een hele grote liefde voor mooie producten. Daarbij is Guido een echte man (waar we in het basisonderwijs een flink te kort aan hebben) die heerlijk nuchter is, goed kan relativeren en ontzettend veel humor heeft. Naast docent is Guido een echte ambachtsman en daar betreden we het terrein van mooie producten. Man, wat maakt die Guido mooi glaswerk in zijn atelier! Van glas in lood ramen tot drips en van voorzetpanelen tot drapeaux. Een echte kunstenaar, die ontzettend veel moois creëert.

Glas in lood

Guido maakt glaswerk toegankelijk voor alle leeftijden. Niks geen ouderwetse glas in lood hanger, maar gewoon een hele toffe blikvanger! In zijn eigen atelier, in hartje Maastricht, in een doodlopend steegje de Heilige Geest vind je De Glazerij. Daar gebeurt alle magie. Guido combineert oude technieken met een moderne aanpak en komt zo tot vernieuwende ontwerpen. Allemaal handgemaakt! Met de hand gesneden en voorzien van een heerlijk Guido sausje.

Prachtige hangers

Want wat dacht je van Drips? Ooit van gehoord? Het zijn klassiekers van De Glazerij. Prachtige hangers in net zulke mooie kleuren. Ik mocht voor dit blog drie Drips Vry ontvangen. Het zijn hangers voor aan de muur of voor het raam in vrije vormen die variëren in afmeting tussen de 10 en 14 cm. De kleuren kun je zelf bepalen. Ik koos voor een combinatie van donker en helder groen en fris licht roze. In zijn winkel vol glasgerinkel vind je nog héél veel meer originele glasproducten om van te watertanden. Echt de moeite waard om lekker rond te shoppen. Vergeet je niet om even door te klikken?

Werk in opdracht

Naast eigen werk, maakt Guido ook werk in opdracht. Ben je op zoek naar een precies formaat? Naar bepaalde kleuren? Of naar decoratie voor een bijzonder project? Dan is Guido Dilweg jouw man.

Ow, ja! Je kunt bij Guido ook nog terecht voor workshops! Hoe leuk is dat?! Zo kun je zelf ervaren hoe het eraan toe gaat in een glasatelier. Super leuk, toch?

Een Antwoord

  1. Wat een prachtig glaswerk, met plezier gekeken naar t mooie werk, zeker dat ik daar is meer ga kijken!!

Laat een reactie achter