woensdag 22 augustus 2018

Van binnen naar buitenkeuken

Barbecue

Onze barbecue begon aan het eind van zijn latijn te raken. Tien jaar geleden ging ik met mijn lief samenwonen. In de zomervakantie kregen wij de sleutel van ons huis. De basisschool waar ik werk (en destijds ook werkte) vierde dat voorjaar een lustrum. Dat feest werd gevierd met allerlei leuke activiteiten, waaronder een enorme gesponsorde bingo. Ik deed voor de gezelligheid mee, maar won tot mijn stomme verbazing een prachtige barbecue.

Buitenkeuken

Tien jaar lang werd die barbecue gebruikt en zelfs overal mee naar toe gesleept. Nu is de bakplaat versleten door het vele gebruik. Dolblij was ik dan ook, toen ik in samenwerking met fonQ op zoek mocht naar een vervangend exemplaar. En wat voor één! Dit kan en mag je geen barbecue meer noemen. Wij gaan tegenwoordig van onze binnen naar een heuse buitenkeuken!

Boretti

Van fonQ kregen we één uitzoekopdracht mee, namelijk het merk Boretti. Wat een feest om zo door het prachtige assortiment met buitenapparatuur te gaan! Waarmijn man zich meestal niet bemoeid met mijn samenwerkingen, ging hij er in dit geval helemaal voor.

Uiteindelijk viel de keuze op het model Ligorio. Hier zie je alles van Boretti op een rijtje. Een buitenkeuken met drie hoofdbranders, twee infraroodbranders en een zijbrander. Het deksel is dubbelwandig en heeft een ingebouwde thermometer en de gasfles is in het ruime onderstel makkelijk weg te zetten.

Wanneer de buitenkeuken gebruikt wordt zetten we ‘m dankzij de vier wielen gemakkelijk bij ons tuinstel. Als de buitenkeuken niet gebruikt wordt mag ‘ie onder onze overkapping staan.

Onze laatste week vakantie

Je begrijpt dat ik nu heel wat minder uurtjes in de keuken ben en dat we nòg meer tijd buiten door kunnen brengen. Wat een luxe! Laat die zon maar doorkomen! Heerlijk om de tafel feestelijk te dekken en aan te kleden voor een gezellig etentje. Onze regio heeft deze week nog vakantie, voor de scholen weer beginnen en wij genieten van de laatste mooie dagen van deze week.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ. 

Een Antwoord

  1. Wat heerlijk zeg! Wij houden heel erg van BBQ in de zomer, ik denk dat we bijna elke weekend visite hebben gehad om lekker te BBQ’en. https://www.onlineparketshop.nl/

Laat een reactie achter