vrijdag 13 juli 2018

Loungen in de tuin

De tuin is hot en happening! Het weer is fantastisch, we zijn reuze blij met de aanpassingen, die we dit voorjaar maakten en ik mag als kers op de taart ook nog eens verschillende toffe samenwerkingen aangaan voor het buiten gebeuren. Wat een bof, dat het weer steeds zo mooi blijft. We hebben op dit moment een prachtige nieuwe tuinset staan, waar we heerlijk aan kunnen tafelen en na genieten. Toch misten we nog wel wat op ons terras. Wanneer het avondeten op is, het werk gedaan, het huis opgeruimd en ons kleintje op bed ligt, dan vinden we het heerlijk om onderuitgezakt met de voetjes omhoog wat te lezen of televisie (lekker buiten op de i-Pad) te kijken. Dat onderuitgezakte gedeelte, dat gaat natuurlijk niet op een ‘gewone’ tuinstoel. Daarom werd deze heerlijke loungebank van JYSK met veel gejuich ontvangen. Door mijzelf, maar ook door mijn man en kind. We kruipen er allemaal op, zodra het plekje vrij is. Lekker loungen in de tuin!

Een uitgebreid tuinassortiment

JYSK heeft een uitgebreid tuinassortiment. Vorig jaar zomer mocht ik over deze tuinstoelen bloggen en voor deze zomer mag ik de loungebank VEBBESTRUP testen. Nou, ik kan je vertellen: het bankje is al meer dan goed gekeurd! Het zit en ligt niet alleen heerlijk, maar staat ook nog eens heel hip. De houten pootjes staan iets schuin en geven het bankje een Scandinavisch tintje. Toen de tuinbank geleverd werd, regende het licht. Waardoor de bank even binnen in de woonkamer kwam te staan. Het was wat vol, want onze huiskamer is niet tegen drie banken opgewassen, maar stond super leuk! Deze loungebank heeft namelijk niet het uiterlijk van een karakteristieke tuinbank, maar past heel goed bij een huiskamer sfeer: voor de buitenkamer dus! Nu is onze buitenkamer gewoon de achtertuin, maar met het warme weer van dit moment zijn we daar veel meer dan binnen en geeft het een fijn binnen buiten gevoel.

JYSK

De tafelset is los van de tuinbank verkrijgbaar bij JYSK. Ze passen perfect bij elkaar. Alle sierkussens (het grote grijze patchwork rugkussen, het bordeaux kussen, het donker roze kussentje en het grijs met wit gestreepte kussentje) en het schapenvachtje maken het geheel af en het zorgt voor nog meer comfort op de loungebank. Deze kussens zijn niet bestand tegen nattigheid, dus bij regen halen we ze naar binnen en komende winter kunnen ze fijn verhuizen naar onze bank in de woonkamer.

De limonade tap is al een tijdje op de markt, maar ik was er nooit toe gekomen om ‘m uit te proberen. Nu de tap hier ook staat ben ik om, wat super handig! Ik vul ‘m meestal met water, ijsblokjes en wat vers fruit als komkommer, aardbeien, limoen of citroen. Heerlijk fris!

Op de tafeltjes zie je twee mooie kandelaars staan. Een stoere grote lantaarn met ronde gaatjes, die ’s avonds super gezellig schijnt en een theelichthouder van grijs glas met een zwarte onderzetter. Het vaasje van rookglas staat hier mooi bij, wat ik vul met de laatste en kort geknipte overblijvertjes uit boeketten. Het schaaltje LAUKE gevuld met vers fruit komt ook uit de webshop van JYSK.

Tot slot vulde ik een plantenbak voor buiten met verse tijm. Deze plantjes vind ik zo heerlijk ruiken! Ze hebben op mij dezelfde aantrekkingskracht als lavendel. Ik moet er altijd even met mijn hand langs gaan en dan aan ruiken. De plantenbak zelf doet me een beetje denken aan het populaire ontwerp van Ferm Living voor binnen. Alleen is deze een beetje gemixt met de rotan trend en bestendig tegen weersinvloeden. Wel zo handig!

Alle overige producten op de foto’s zijn privĂ© bezit. De vlaggetjeslijn (waar ik vaak vragen over krijg) maakte ik zelf van een lap katoen en een stuk touw. De makkelijkste DIY ooit, met een groots en feestelijk effect. Wij hebben deze slinger altijd buiten hangen. Zo vieren we de zomer in onze achtertuin!

Ik hoop dat ik je met dit blog heb kunnen inspireren! Met veel plezier heb ik deze styling uitgezocht in samenwerking met JYSK. Dank je wel, Rianne, voor het fijne contact!

Laat een reactie achter