dinsdag 07 november 2017

Klussen | Een lambrisering met muurverf

Vorig weekend vertelde ik op Instagram dat we de diep donkergroene (nee, het is geen zwart) lambrisering in de keuken hebben doorgetrokken. Het saaiste muurtje in ons huis, waar altijd nog ‘iets’ mee moest, maar waar nooit ‘wat’ mee gebeurde. De keukenmuur was met het schilderen van de deur en het kozijn (mat zwart) en de lambrisering (diep donkergroen dus) zo opgeknapt, dat de inspiratie voor de verdere aankleding van de keuken vanzelf kwam. Door de verf kreeg de muur ineens karakter en heeft alles wat we er vervolgens ophingen een kader gekregen. Zo ging het stylen eigenlijk vanzelf en vonden alle spullen snel een plekje.

Het muurtje achter de boekenkast

Na dit eens goed bekeken te hebben besloot ik ook het muurtje achter de boekenkast. Ik noem het trouwens een boekenkast, maar besef me dat dat voor anderen niet zo vanzelfsprekend is als het voor ons klinkt. Het is een oud vintage (brocante) kastje, waar ik al onze boeken in heb gezet. Ze staan inmiddels twee rijen dik! Vandaar de naam: boekenkast. Nu beslaat dit kastje bijna het hele muurtje, dus het effect van de verf was niet heel groot. Daarom moest het muurtje naast het kastje er ook aan geloven.

Het sneeuwbaleffect

Het project ‘keuken’ kreeg een sneeuwbaleffect. Na deze drie muurtjes besloot ik om ook bij het laatste korte muurtje de lambrisering door te trekken. Daar bevindt zich namelijk de trapkast en links van de trapkastdeur wel een lambrisering en rechts niet, dat was geen gezicht. Dit laatste muurtje bleek voor de woonkamer het grootste effect te hebben. Onze grijze bank staat ineens tien keer mooier, doordat je ook het donkergroen er achter ziet.

Een achtergrond voor de woonkamer

Het is best lastig om met al die korte muurtjes wat leuks te doen. Ik kan het schilderen van een lambrisering beslist aanbevelen! Het kost weinig (muurverf en tijd) en heeft een groot resultaat. Meestal kies je voor zo’n project een lange muur, maar door juist voor de overwachte korte muurtjes te gaan (die doorgaans overgeslagen worden qua styling) krijg je zo’n mooie achtergrond voor je woonkamer! Wij zijn er heel erg blij mee. Ik hoop dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen!

Het multi-colour kussen op de bank komt uit de webshop van El Ramla Hamra. Op onze oude hangoortafel zie je mijn DIY van vorige week staan: de spinnenwebben in een vintage vaas. Ook die komen voor de donkergroene lambrisering beter tot zijn recht! De donkergroene muurverf die ik gebruikte is van Farrow & Ball.

2 Antwoorden

  1. Wat een gave website! Ik ben dol op jou’n bloemen. Prachtig!

  2. Mooi hoor!

Laat een reactie achter