maandag 18 maart 2019

Woodbasics Lockerkast | Na

Zoals beloofd! Het eindresultaat van onze slaapkamer. Zoals je vorige week in dit blog hebt kunnen lezen en bekijken hadden wij eerst een standaard kast met schuifdeuren staan. Om deze kast een beetje vriendelijker te laten ogen zat er een vrolijk behangetje op. Zo heeft ’t ie jaren gestaan. Gewoon omdat ik een kledingkast zelden mooi vind. Tot ik mijn oog op deze stoere lockerkast van Woodbasics liet vallen! Een kast die helemaal naar eigen inzicht samen te stellen is en er ook nog eens heel mooi uit ziet. Win win!

Volledig op maat

De kasten van Woodbasics worden volledig op maat en in overleg met jou gebouwd. Zo ging ik met mijn rolmaat, potlood en papier op ons bed voor onze oude kast zitten en vroeg ik mijzelf letterlijk af: hoe ziet mijn ideale kledingkast er uit? Ik ben dat gaan tekenen en heb er vervolgens voor ons passende afmetingen bij gezet. Deze schets mailde ik naar Louis van Woodbasics. Deze handige man snapte mijn schets direct (al een prestatie op zich). Hij zette de tekening om naar een digitaal bestand, stelde mij nog een aantal vragen en vervolgens werden alle onderdelen exact op maat gezaagd. Fantastisch toch? Ik ging voor een hoge plank met een hang gedeelte links, voor vijf legplanken in het middenstuk en voor twee hoge planken en een laag hang gedeelte op rechts. Bij de kasten van Woodbasics bepaal je zelf (binnen een bepaalde marge) hoe hoog, hoe breed en hoe diep je kast wordt. Ook het aantal deuren en de indeling van de kast bedenk je zelf. Geweldig toch? Een inloopkast zou de droom van elke vrouw zijn, maar ik geloof dat ik hier net zo blij van wordt!

Afwerking

De kasten worden gemaakt van Fins vuren underlayment en worden onbehandeld geleverd. Ik vind het een prachtige afwerking en daarom laten wij het zo. Wie weet dat ik later nog eens met een roller en verf, olie of lak aan de slag ga, maar voorlopig pronkt de lockerkast lekker puur. De kast contrasteert mooi met de achtergrond, die ik in de kleur Stiffkey Blue van Farrow & Ball schilderde. Ik geniet van ons vernieuwde uitzicht vanaf het bed!

Alle meubels van Woodbasics worden op ambachtelijke wijze, met de hand, op bestelling gemaakt. Naast deze prachtige lockerkasten kun je ook voor een stoere commode, een Scandinavische TV-kast of een ander meubelstuk op maat gaan.

Het behangetje achter het bureautje is ook nieuw. Ik was op zoek naar een behang voor de slaapkamer van Juul en werd getipt op deze mooierd. Ik kende het ontwerp al en omdat we ook op onze slaapkamer bezig waren, wist ik direct dat ’t ie hier moest komen! Het is het behang TILES mural van Lemon in de roze samenstelling.

Wat mij betreft is dit project zeer geslaagd. Wat vinden jullie?

Fijne week!

Een Antwoord

  1. Dit is zo een super toffe kast. Ik zou er zelf nooit aan hebben gedacht, maar nu ik het zo zie wil ik ‘em zelf ook bijna aanschaffen haha. Het past ook perfect bij jouw kamer. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/majestic/

Laat een reactie achter