vrijdag 30 november 2018

Een dekbedovertrek van Auping

De stapel met mooi beddengoed wordt steeds hoger. Wat een feest! Deze keer mocht ik ons bed sieren met een dekbedovertrek van Auping.

AESTHETIC

De collectie dekbedovertrekken van Auping bestaat uit verschillende kleuren, dessins en stoffen. Ik koos voor het dekbedovertrek AESTHETIC. Dit overtrek is gemaakt van 100% katoenzijde. Wat heel lekker ligt en de kleuren extra goed laat uitkomen. Katoen is een natuurlijke ademende stof en heeft een goed vocht absorberend vermogen. Het ligt heerlijk glad en zacht.

Een extra lange instop strook

De dekbedovertrekken van Auping hebben een extra lange instop strook. In dit geval is dat bijna jammer om te gebruiken, omdat de print doorloopt (ook op de instop strook) en de kleuren zich steeds verder verdiepen. Maar ik moet bekennen, dat ik het heel vaak koud heb en dat warme voeten (zonder fris tochtje) hoog op mijn prioriteiten lijstje staat. Dus hup, de strook ging onder het matras. Super praktisch en ook leuk, want zo blijven de matchende pootjes van ons Auping bed goed in het zicht.

Hotelsluiting

De kussenslopen hebben een chique hotelsluiting. In moest eerst ook even goed kijken. Geen idee wat het was, maar het blijkt heel handig. Het houdt in, dat het sloop een dubbele instop vouw heeft. Zo maakt het niet uit welke kant je gebruikt. Het kussen ziet er altijd mooi en verzorgd uit.

Print en patroon

De voorkant van dit dekbedovertrek bestaat uit een patroon van elkaar overlappende cirkels. Van zacht roze tot geel en van licht blauw tot groen. De kleuren zijn a-symmetrisch verdeeld en lopen van licht naar donker. Het is een waar kleuren spektakel wat zoveel warmte in de ruimte geeft. De achterkant van het dekbedovertrek is licht blauw. Een mooie frisse en rustige basis waar de print extra goed op uitkomt.

Al die prachtige materialen en mooie kleuren. Het is pure rijkdom. In materialistische zin dan, natuurlijk. Ik moest zelfs onze kast opruimen en opnieuw indelen en ik vond dat in dit geval helemaal niet erg. Tien jaar oude dekbedovertrekken, die flink wat slijtage plekken vertoonden (in het begin had ik twee of maximaal drie overtrekken die elkaar steeds afwisselden, vast herkenbaar) zijn inmiddels op de stapel voor klusjes beland. Ideaal tijdens het schilderen van een muur voor het bedekken van de vloer of een meubel. Kranten vliegen altijd bij elke luchtstroom weg en plastic plakt overal (vooral waar het niet moet) tegen aan. Dus ik gebruik liever lakens. Ook zijn oude lakens ideaal om mee op vakantie te nemen en na gebruik meteen weg te gooien. Dat scheelt bij thuiskomst weer flink wat was!

Smaak verandering

Ik vind het grappig om te zien hoe mijn smaak verandering alleen al uit mijn dekbedovertrekhoezen spreekt. Waar de stapel ‘oud’ uitsluitend wit is, met hooguit een grafisch printje. Knalt mijn nieuwe stapel qua kleur. Alleen mijn liefde voor print is gebleven. Verder is er geen wit meer te bekennen. Bij dit prachtige dekbedovertrek van Auping viel ik ook als een blok voor de prachtige en diepe tinten. In combinatie met het toffe printje en de subtiele glans vind ik het onweerstaanbaar. Ik vind het bijzonder om te zien hoe Auping fashion en interieurtrends verwerkt in de collectie. Het resultaat is zeer knap.

We slapen nu op een Auping en onder een Auping. Ik zeg: winwin! Fijne vrijdag!

Een Antwoord

  1. Hij is prachtig! Het is geen katoen zijde maar katoensatijn, n manier van weven!

Laat een reactie achter