zondag 02 december 2018

Wat een Baas! Jantien Baas

Bij de eerste blik op het prachtige textiel, de originele zwaan en de geweldige prints en kleuren was ik weer verkocht. Wat een Baas is die Jantien! Waar ze eerst eigenaar was van Tas-ka in Den Haag, waar ik me ook al zo verlekkerde aan de mooiste producten. Zet ze nu weer een geweldige collectie neer onder haar eigen naam: Jantien Baas.

Textiel designer

Jantien Baas is textiel designer. Ze ontwerpt grafische prints en gebruikt daarvoor een combinatie van warme en frisse kleuren, waarmee ze een geheel eigen stijl neerzet. Alle stoffen zijn in Nederland geproduceerd en worden gemaakt van biologisch katoen. Met haar zelfontworpen stoffen maakt Jantien de tofste producten. De vliegende zwanen met een spanwijdte van 1,5 meter zijn wat mij betreft de ultieme Eye-catcher. De zwanen worden ook gemaakt van de zelfontworpen prints van biologisch katoen en hebben een polyether vulling. Door de blinde rits aan de onderkant, kun je de vogel wassen en vervolgens de vulling weer op de juiste plek duwen.

Bij de zwaan worden nylondraden en haakjes geleverd, zodat ‘t ie makkelijk op te hangen is. Wij hebben al een grote bout in het plafond zitten, waar in dit geval de zwaan aan opgehangen kon worden. Ik gebruikte een houten lat, waar ik de nylondraden omheen wikkelde en vervolgens hing ik dit in zijn geheel aan de bout in het plafond. De hals van de zwaan heeft een aparte bevestiging nodig, dus daar ging ook een nylondraad omheen en kwam er een haakje voor in het plafond. Om de prachtige stoffen van Jantien extra goed uit te laten komen, besloot ik het kamertje van Julie helemaal om te gooien.

De slaapkamer van je kind veranderen

De slaapkamer van je kind veranderen, wel of niet doen? Wij hebben dat sinds de geboorte van Julie twee jaar geleden niet gedaan. Best een prestatie voor iemand die dat het leukste vindt wat er is. Natuurlijk veranderde het kamertje van Julie wel. Zo kwam er een prachtige behangcirkel van Hartendief aan de muur, werd er een extra groot en zacht vloerkleed op de grond neergelegd en werden er gordijnen aan het kamertje toegevoegd. Maar de basis bleef hetzelfde, alle meubeltjes bleven op dezelfde plek staan. Misschien doe je als ouder zoiets instinctief. Een paar jaar geleden verplaatste ik ons bed en draaide ik het een kwartslag. Midden in de nacht schoven we het weer terug. Ik kon echt niet slapen. Wat je zelf niet prettig vindt wil je voor je kind ook niet en zo’n kleine pasgeboren hummel heeft volgens mij rust, regelmaat en een stabiele omgeving nodig, dus besloot ik de kinderkamer te laten voor wat het was. Inmiddels is Juul bijna twee en een half en al heel wat meer mans. Dit blog was de aanleiding voor een flinke verandering in de slaapkamer. Het bedje ging van de ene kant van de kamer naar de andere kant en de kledingkast kreeg ook een nieuw plekje op een andere muur. We deden dit op zondagmiddag, Julie zag het dus gebeuren en ze stond te klappen en schateren (zo’n opgewonden lachje) van pret. Ze vond het zo leuk, dat we besloten het te laten staan en ze heeft er geen minuut minder om geslapen. En tja, dan herinner ik me ook nog van vroeger dat ik het helemaal het einde vond wanneer mijn slaapkamer werd veranderd (en dat gebeurde regelmatig).

De collectie van Jantien Baas

Naast de prachtige zwanen vind je in de webwinkel van Jantien Baas ook super stoere rugzakjes. De rugzakjes voor kinderen hebben verstelbare hengsels en sluiten met een magneet. En wat dacht je van de prachtige dekbedovertrekken en kussen hoezen? Verkrijgbaar in verschillende maten: junior of senior en los van elkaar te koop. Zo kun je lekker aan de mix en match met een verschillende hoes en sloop. Verder vind je in de collectie van Jantien Baas schilderijen, losse stoffen en kussentjes. De kussentjes hebben een formaat van 35 x 50 cm en zijn ook weer in alle stoffen verkrijgbaar.

Weggeven

Heb ik jullie inmiddels een beetje lekker gemaakt? Ik hoop het! Want a) ik vind de collectie van Jantien Baas helemaal geweldig en b) ik mag een kussentje weggeven! Voor welke hoes zou jij gaan? Laat het mij op Instagram weten en maak kans! Komende dinsdagavond 4 december loten we een winnaar. Succes!

Een Antwoord

  1. Wauw!! Wat weet jij dit toch weer fantastisch te doen! Wat een toffe kleuren en combinaties! Heel mooi! Ik ben verliefd op het kamertje… deze wil ik ook… gewoon zo… 😘

Laat een reactie achter