woensdag 12 september 2018

Prentenboek van Hartendief

Wat een plezier! Hadden wij, Juul en ik, tijdens het maken van deze foto’s. We mochten het prachtige prentenboek van Hartendief ‘De Maan moet ook een Kus’ ontvangen. Het debuut prentenboek van Hylkia de Jong.

Behangcirkel

Toen ik een berichtje van Caroline en Hylkia kreeg of ik het leuk vond om hun eerste prentenboek toegestuurd te krijgen, kon ik niet anders dan ja juichen. Op de muur achter het bedje van Julie hebben wij nu al een poosje de behangcirkel ‘Dieren in het bos’ hangen. Wij zijn allemaal zo dol op die afbeelding, dat een prentenboek van de hand van Hylkia niet anders dan mooi kon zijn.

Het verhaal

En dat is zo. Het verhaal gaat over een lieve en eigenwijze kleine Beer die, verrukt door de schoonheid van de maan, haar ook een kus wil geven. Hij bedenkt een slim plan, samen met zijn vriendjes om dit voor elkaar te krijgen. De vraag is dan natuurlijk, gaat het hem lukken?

De Maan moet ook een Kus

Het boek ‘De Maan moet ook een Kus’ is een feest om voor te lezen. Het verhaal is lief en de illustraties zijn werkelijk waar een lust voor het oog. Niet zo gek, dat Hartendief een nieuwe collectie mini behangcirkels, muurstickers en een lamp hebben gebaseerd op dit prentenboek. De Maankus collectie!

Tijdens het maken van deze foto’s heb ik mezelf een lesje fotografie ondervonden. Eerst ging ik alleen aan de slag voor wat styling,- en sfeerfoto’s. Vervolgens zette ik mijn camera op een statief voor het bed. Testte ik de instellingen en programmeerde ik de timer voor. Met de lessen van Zilverblauw uit Shoot! in mijn achterhoofd, haalde ik vervolgens Juul. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om Julie niet herkenbaar in beeld te brengen op mijn blog en ook op Instagram (en andere social media), dus besloot ik haar het prentenboek te laten ‘lezen’. Nou, leg dat maar eens uit aan een net 2-jarige. Daarbij, stil poseren is natuurlijk helemaal geen optie voor dit kleine wiebelkontje. Dus besloot ik kiekeboe met haar te gaan spelen. Dat werkte als een trein. Tachtig foto’s verder (waarvan de helft uiteraard bewogen) waren het resultaat. Dit waren de beste shots. Niet perfect, maar wel heel fijn. Ik ben weer een stuk wijzer geworden, een fotografeer ervaring rijker en we hebben enorm veel lol gehad.

Win

Om dit boekenfeestje compleet te maken, mag ik ook nog eens twee prentenboeken en de nieuwste mini behangcirkel ‘Maankus’ weggeven! Wil je kans maken? Klik dan even door naar mijn Instagram account. Succes!

Fijne woensdag!

Een Antwoord

  1. Fijn geschreven, heerlijk “ontbijtvoer” na een zeer korte nacht! Het maakt mijn dag weer een stukje blijer.

Laat een reactie achter