zondag 03 februari 2019

Nijntje

Ben jij al aan het nadenken over leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie? En heb jij een kleintje in de leeftijdscategorie tot een jaar of zes? Dan is een bezoek aan het Nijntje museum een absolute aanrader!

Museum

Het leukste museum voor peuters en kleuters vind je in Utrecht. Heerlijk doen, spelen en zo de wereld van Nijntje ontdekken. Op het moment dat wij het museum binnen stapten bleef onze Juul even overdonderd staan, maar al snel kwam ze los en genoot ze van een paar heerlijke uurtjes vol Nijn. Voor dit museum boek je een dagdeel, dus er is ook nog tijd genoeg om even gezellig ergens te gaan lunchen (wij bezochten het museum ‘s ochtends) en vervolgens een fijne stadswandeling te maken of een paar toffe winkels te bezoeken.

Just Dutch

Julie is op het moment helemaal weg van de verhalen van Nijntje. De poppen van Just Dutch zijn favoriet. Nina, Boris en Nijn worden veel rondgewandeld, omgekleed en in bed gelegd. Dus toen wij een bezoek aan het Nijntje Museum brachten moesten er natuurlijk een paar mee! Ben jij nog op zoek naar een origineel kraam,- of verjaardagscadeau? Neem dan eens een kijkje in de shop van Just Dutch.

Handmade

Nijntje handmade wordt gemaakt in Vietnam. Door werkgelegenheid te bieden aan kansarme mensen als gehandicapten en ook vrouwen die bijvoorbeeld thuis kunnen haken waardoor ze werk kunnen combineren met hun gezin, vindt eerlijke productie plaats. Deze werkwijze maakt de Nijntje collectie nòg mooier, vind je niet?

Carin Derks

Mocht je vandaag of morgen naar Show Up gaan, dan kun je Nijn en haar vriendjes in het echt bewonderen en pak je ook nog een primeurtje mee. De nieuwste ontwerpen, geïnspireerd op Delfts Blauw en de Nachtwacht, staan op dit evenement te pronken! Misschien ontmoet je dan ook Carin Derks, het creatief brein achter deze geweldige ode aan Dick Bruna.

Ik zag trouwens op de website van het Nijntje museum, dat er begin februari een Nijntje voorstelling speelt. Ook leuk om extra mee te pakken!

Laat een reactie achter